Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2021. Március 01. 09:14, hétfő | PR
Forrás: (x)

Ismerkedjünk meg a len és a pamut legnagyobb előnyeivel

Ismerkedjünk meg a len és a pamut legnagyobb előnyeivel

Ami a méteráruk piacát illeti, egyre szélesebb a választék, egyre többféle anyagból lehet minőségi kínálattal találkozni.

Ettől függetlenül a legnépszerűbb megoldások között klasszikusokat találunk, ilyen például a len és a pamut. Összefoglaltuk, mi ezeknek az előnye, amelyek miatt sokan döntenek a megvásárlásuk mellett.

Ezért szeretjük a lent

A népszerű len nemes anyag, teljesen természetes, azaz hiába évszázadok óta az életünk része, kicsit sem ment ki a divatból. Népszerű választás, tartós és ellenálló tulajdonságai vannak, jól ellenáll a külső behatásoknak, a nyúlásnak, a súrlódásnak. A vászon kifejezetten erős rostokból áll, így a mosásnál sem kell jobban vigyázni rá, magas hőfokon is tisztítható. Kiemelkedő előnye, hogy légáteresztő, így a nyár egyik kedvenc viselete, ha ruhaként alkalmazzák. Azáltal, hogy szabadon lélegzik, felhasználási lehetőségei a lehető legnagyobbak. Használható például ágyneműként, amelynek rengeteg jótékony hatása van: azáltal, hogy szellőzik, kiváló nedvszívó, hűvös tapintású, valamint természetes az anyag, jobb minőségű pihenést, gyorsabb testi regenerációt valósít meg. Szintén nem utolsó szempont, hogy a len antiallergén, azaz nem okoz allergiás reakciót, valamint antibakteriális is. Nem utolsósorban pedig a len a környezettudatos életmódhoz mindenben illeszkedik. Mivel organikus, teljes mértékben lebomlik, azaz használatával nem keletkezik veszélyes hulladék. A len a ruházati termékek mellett tökéletes a lakástextíliák megalkotására is.

Ezért szeretjük a pamutot

Ha a minőségi pamut, pamutvászon kerül szóba, azt többnyire azért kedvelik az emberek, mert utánozhatatlan a tapintása. Kopásálló, tartós anyag, gyorsan képes sok nedvességet felvenni, viszont nehezen adja ezt le. Azért szintén sokan szeretik, mert bőrbarát, természetes az érintése, viszont hozzá kell tenni, hogy gyűrődik is. A pamut a ruháink jelentős részében megtalálható bizonyos százalékban, de méteráruként ugyancsak sokoldalúan alkalmazható. Könnyen karbantartható és jó hőszigetelő, ezek növelik a felhasználásának halmazát. A ruhák mellett háztartási textíliáknál alkalmazzák, de a társasági események, rendezvények során használt tartozékokhoz is kiváló.

A fotó forrása:
JasminkaM / Shutterstock.com

Címkék: LEN, méteráru, pamut

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 30. 12:46, péntek | PR

HP nyomtatót otthonra - a legjobb megoldás

Talán lassan magunk mögött tudhatjuk a pandémia okozta nehézségeket, ugyanakkor az ténykérdés, hogy életünk örökre megváltozott. Munkahelyünk ugyanis nem csak ideiglenesen, de sokak számára véglegesen hazaköltözött.

2021. Április 28. 07:40, szerda | PR

A french press kávé különleges világba repít bennünket

Napjainkban egyre többen készítenek az otthonukban kávét, ezért sokak számára fontossá vált, hogy a kávé könnyedén és gyorsan elkészíthető legyen.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.