Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2014. Július 31. 18:21, csütörtök | Helyi

Gurul a város!

Gurul a város!

Gurul a város
Indulás: 2014. augusztus 1. (péntek) 19 óra
Gyülekezés helyszíne: TESCO parkoló

Az egészséges időtöltés mellett ilyenkor egy kis városnézésre is alkalma nyílik a résztvevőknek. A kezdeményezés népszerű a Lajta-partján, s az elmúlt évben a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium a jó szervezésért, s különösen a közös „gurulás” sikeréért, elismerésben részesítette Mosonmagyaróvárt.

A városban a jelentős gépjárműforgalom szennyezi leginkább a levegőt, ezért érdemes más közlekedési módokra – mint például a kerékpározás, gyaloglás, a tömegközlekedési eszközök használata – felhívni a lakosság figyelmét. Az alternatív lehetőségek igénybe vétele, a környezetszennyezés mértékének csökkenése javítja a városlakók életminőségét.

A szeptemberi Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva idén harmadik alkalommal gurulhatnak két keréken, kerékpáron vagy görkorcsolyán a mozgás szerelmesei! A Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal szervezésében meghirdetett verseny résztvevői 2014. augusztus 1. (péntek) 19 órakor a TESCO parkolóból indulnak.

A program várható időtartama 1 óra, a táv kb. 16 km.

Az útvonalat a rendőrség biztosítja. Mindenki csak saját felelősségére vehet részt. A szervezők a védőfelszerelés viseletét ajánl-ják!

A résztvevők minden alkalommal igazolást (Guruló jegy) kapnak. Mindenkit, akinek guruló jegye van és gyűjti azokat, az utolsó, szeptember 19-i záró programon megajándékozunk!

Kérjük mindenki hozza magával az összegyűjtött gurulójegyeket

További képek a galériában:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.