Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2011. Július 07. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: BoxingONE Championship

Ismét lecsaphatnak a komárnói „Cápák”

Ismét lecsaphatnak a komárnói „Cápák”

Szombaton egy remeknek ígérkező szabadtéri eseménnyel folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság.

 

A két gárda eltérő előjelekkel várja a szombati derbit, hiszen a győriek nyeretlenek, míg a révkomáromiak veretlenek a 2011-es szezonban. De a képlet nem ennyire egyszerű, ha a Rába-partiakat nézzük. Nagy Zoltán együttese ugyanis kifejezetten jó teljesítményt nyújtott az első két fordulóban, és csak egy kis szerencse hiányzott ahhoz, hogy mindkét alkalommal ne győzelemmel hagyják el a szorítót.

Lengyelországban 8-7 arányban maradtak alul, vagyis csak egy ponttal, és ha egy kicsit szerencsések, esetleg nincs a B1-ben „joker-meccs” szabály, akkor minden másképp alakul.

Tudni kell, hogy a liga vezetői idén bevezették, miszerint a csapatvezetők megnevezhetnek 1-1 olyan bokszolót, aki siker esetén nem 2, hanem 3 pontot kap. Természetesen a „joker” bunyós legyőzése is 3 pontot ér. Lengyelországban a győriek „jokere”, Nyéki George csak döntetlenre végzett, míg a „Grizzly” megszerezte a 3 pontot. Ebből adódik, hogy ha Nyéki hozza a győzelmet, akkor a győriek nyerik a fordulót, vagy ha nem került volna bevezetésre a „joker- szabály”, akkor döntetlenre végződött volna a győriek nyitómeccse, a „Grizzly-Gladiátors” párharc.

Hasonló a képlet a 8:8-ra végződött „Patent Gladiátors – Prostejov Bulls” meccsel. A győriek ekkor elvesztették a „joker” küzdelmüket (Portéka Tibor, 81 kg), a csehek megnyerték. Ha Nagy Zoltánék nyerik a „jokert”, vagy ha nincs „joker-szabály”, akkor ők nyerik a fordulót.

Így most a „Patent Gladiátors” nyeretlenül várja a „Komárno Sharks” együttesét, amely alakulat 2011-ben szintén kétszer lépett ringbe, ám ők mindkét meccsüket megnyerték, ráadásul a „Prostejov Bulls” és a „Ry-ki Grizzly” sem tudott pontot szerezni ellenük (2x 16:0). Viszont ha figyelembe vesszük, hogy a révkomáromi színeket Nagy Krisztián, Varga Miklós, Káté Gyula, Klasz Árpád, Harcsa Zoltán / Harcsa Norbert, Szellő Imre és Darmos József képviselik, úgy nem meglepetés, hogy ilyen magabiztosan szerepelnek a B1 ligában.

Nagy Zoltán, a győriek vezetőedzője tisztában van vele, hogy a „Cápák” nagyon erős csapattal érkeznek, de bizakodóan várja a szombati mérkőzést.

„Nem voltunk szerencsések a jokerrel, hiszen az eddig két mérkőzésen egyaránt győzelmet ünnepelhettünk volna, ha a kiválasztott, extra ponttal kecsegtető küzdelmeinket megnyerjük” - kezdte a csapatfőnök. „A B1 ligában már többször előfordult, hogy a csapatok titkolóztak a mérkőzés előtt, és ezzel most én is élni szeretnék. Nem szeretnék arról nyilatkozni, hogy milyen összeállításban vesszük fel a kesztyűt a komáromiak ellen. Az sejthető, hogy a riválisunk nem fog sokat változtatni, hiszen nincs miért, bokszolóik eddig az összes küzdelmüket megnyerték.”

Azt azért tudni kell, hogy a „Cápák” bokszolói pár hete még az Európa-bajnokságon léptek ringbe, azaz elképzelhető, hogy amióta visszatértek Törökországból, idejüket inkább a megérdemelt pihenésnek szentelték.

„Nem hiszem, hogy gond lenne a komáromiak formájával, hiszen ilyenkor egy-két hét pihenés még jól is jön, mivel az Eb előtt elvégzett munka még benne van az ökölvívókban” – folytatta a győri mester. „Arra biztosan nem alapoznék, hogy nem lesznek formában vagy rendesen felkészülve az ellenfél versenyzői. Ez banális hiba kenne a részemről!”

Természetesen Nagy Zoltán és csapata a győzelem reményében lép ringbe szombaton, ám ehhez több meglepetést kell okozniuk. Képes-e a győri csapat 3-4 súlycsoportban is meglepni az ellenfelét?

„Nehéz lesz, de ez nem olyan, mint egy focimeccs, bokszban minden küzdelmet elég egy kicsivel megnyerni. Alkalomszerűen képesnek tartom az ökölvívóimat erre, de hogy csapatban, egy csapatbajnoki mérkőzésen belül összejön-e ez a sok kicsi, nem tudom. Mi úgy lépünk ringbe, hogy összejöhet. Nyilvánvaló, hogy bár a BoxingONE egy csapatbajnokság, az ökölvívás egyéni sportág, és most a győzelemhez mindenkinek csúcsformában kellene lennie. Reményeim szerint ilyen bokszolók képviselik győri színeket” – zárta gondolatait Nagy Zoltán.

A szombati esemény 17-órakor kezdődik a Városház téren, és a programban előbb a fiatal győri ökölvívók mutatják be tudásukat, majd a B1 mérkőzéssel folytatódik a rendezvény. Az amatőr csapatbajnoki után a Profibox Promotion által szervezett hivatásos mérkőzések kezdődnek, az előzetes hírek szerint Hubert Lászlóval és Matolcsi Józseffel a főszerepekben.

A BoxingONE Championship liga hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el. Itt exkluzív videók, hírek, versenynaptár és fotógaléria várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás barátait.
 

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 08:59, péntek | Sport

Dobogós helyekkel zárta a Pünkösdi Rallycross Fesztivált a Korda Racing

Négy hét után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross Bajnokságban. A nemzeti mezőny Húsvét után újra a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Május 24. 08:03, péntek | Sport

Orosz Pál: nem volt elegáns Stankovic távozása

Nem volt elegáns Dejan Stankovic vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.