Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Július 01. 13:29, vasárnap | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár városi információs portál

Itt a strand szezon, csak a kijelölt helyeken fürödjünk!

Itt a strand szezon, csak a kijelölt helyeken fürödjünk!

Felhívás
Szabadstrandok használata
Itt a strand szezon, csak a kijelölt helyeken fürödjünk!

Értesítjük a T. lakosságot, hogy Mosonmagyaróvár város közigazgatási területén belül két természetes fürdőhely került kijelölésre 2012. évben június 15-től augusztus 31-ig történő üzemeléssel:

A Mosoni-Duna folyón az ún. Itató szabad strand (Strand u.) és a Duna u. végén a Biczó vendéglő mellett a Mosoni szabad strand. Ez utóbbi területet felújította és szabadidőparkot alakított ki az önkormányzat vizesblokkal, öltözőkkel, játszótérrel, röplabda pályával. Mindkét terület biztosítja a kellemes kikapcsolódáshoz szükséges feltételeket.

A fürdőhelyek határait ill. védőterületét a helyszínen a parton táblák, ill. a vízen bóják jelzik. A kijelölés a fürdési idény végéig érvényes, mely fertőzésveszély, vagy vízszennyezés esetén visszavonható.

Fürödni csak ezen két kijelölt fürdőhelyen szabad, más vizeken, folyószakaszokon, kavicsbányákban, tavakban tilos!

A szabad strandok üzemeltetését a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 9.) végzi. A helyszíneken rendelkezésre állnak: ivóvíz-nyerőhely, hulladékgyűjtő edények, WC-mosdó, zuhany, öltöző, elsősegély felszerelés, pihenőpadok, büfé. Úszómester vigyázza a fürdőzők biztonságát.

Kérjük a természetes fürdőhelyek látogatóit, hogy a saját- és mások testi épsége, egészsége érdekében tartsák be a kultúrált viselkedés szabályait, a vonatkozó köztisztasági- és környezetvédelmi előírásokat, különös tekintettel az alábbiakra:

- Hulladék elhelyezése csak a kijelölt hulladékgyűjtő edényekben történjen.

- Tilos a kihelyezett eszközök, tárgyak berendezések megrongálása, és mások testi épségének veszélyeztetése.

- Állatot a fürdőhelyek területére bevinni tilos!

- Horgászni fürdési szezonban nem szabad a fürdőhelyek területén.

- A fürdőhelyeken és védőövezetükben vizijármű, jet-sky, evezős-motoros hajó közlekedése nem megengedett!

- Gépjárművekkel parkolni csak a kijelölt parkolóhelyen szabad.

Probléma felmerülése esetén kérjük a Városüzemeltető és Fenntartó Kft-t, mint üzemeltetőt(telefon: 96/577-490), vagy a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási Osztályát(telefon: 96/577-822) értesíteni szíveskedjenek!

Németh Andrea P. H. Városfejlesztési osztály

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.