Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Január 26. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxigén Média Csoport

Új gyárat épít Rajkán az I. G. Gasket Kft.

Új gyárat épít Rajkán az I. G. Gasket Kft.

Mintegy 810 millió forintos projekt keretében épít gyárat a magyar-osztrák-szlovák hármas határnál fekvő Rajkán az autóipari gumitermékeket gyártó I. G. Gasket International Kft.

Az összegből 213 millió forintot az Új Széchenyi Terv pályázatán nyertek el. A beruházás eredményeként hatvan új munkahelyet teremtenek. A másfél éve létrehozott magyarországi társaság az észak-olaszországi székhelyű, a gumifeldolgozó iparban több mint három évtizede tevékenykedő IG Holding tagja. A vállalkozás egy 6,5 hektáros földterületet vásárolt meg, amelyen egy, mintegy 3300 négyzetméteres gyártócsarnok kialakításába kezdtek tavaly decemberben. Az építkezés várhatóan márciusig tart, ezt követően kezdődhet meg az üzemcsarnokok felszerelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.