Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2013. Január 11. 08:25, péntek | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Január 15-éig lehet választani a kisvállalati adót

Január 15-éig lehet választani a kisvállalati adót

Január 15-éig lehet bejelentkezni a kisvállalati adó, a kiva hatálya alá.

A határidő jogvesztő, a késedelem még igazolási kérelemmel sem menthető ki - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Az adóhatóság közleményében emlékeztet: a kivát azok a legfeljebb 25 főt alkalmazó vállalkozások választhatják, amelyek előző évi bevétele, illetve a mérlegfőösszege nem haladja meg az 500 millió forintot, és a bejelentkezéskor adó- és vámtartozásuk nem több 1 millió forintnál.

A kisvállalati adó mértéke a törvény által meghatározott adóalap 16 százaléka, amelynek teljesítésével az adóalany mentesül a társasági adó, a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás bevallása és megfizetése alól. A kedvezményes adózási forma a kisvállalatok adóterheit is csökkenti, valamint a foglalkoztatottságot növelheti.

A kisvállalati adóról bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén (06-40/42-42-42), illetve a bejelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók megtalálhatók az adóhatóság honlapján (www.nav.gov.hu) is - közölte a NAV.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 12. 08:03, hétfő | Sport

Gulyás aranyával zárult a magyar szereplés

Gulyás Michelle parádés teljesítményt nyújtva aranyérmet nyert, Guzi Blanka pedig a kombinált számban jelentősen előrelépve negyedik lett a párizsi olimpia öttusaversenyén, a magyarok ezzel az éremmel zárták az ötkarikás játékokat.

2024. Augusztus 12. 08:02, hétfő | Belföld

Folytatódik a hőség a héten

Folytatódik a hőség a héten, a legmelegebb órákban akár 38-39 Celsius-fok is lehet.