Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2015. Október 20. 14:05, kedd | Helyi
Forrás: Saját

Jázmin Törökországból is koronával tért haza

Jázmin Törökországból is koronával tért haza

Korábban beszámoltunk a mosonmagyaróvári Fazekas Jázmin bulgáriai sikeréről, mellyel lehetőséget kapott, hogy Törökországban méresse meg magát, a Little Miss World 2015 versenyen.

Ugyan - ha lehet - ez a mostani még a bulgáriai versenynél is keményebb volt, próbákkal, videoklip forgatással, jóformán szabadidő nélkül, Jázmin mégis fáradhatatlanul vette az akadályokat. A titka talán az, hogy nem is versenyként fogja fel a dolgot, hanem szórakozásként, miközben új barátokat szerez, világot lát, idegen kultúrákat ismer meg.



„A program nagyjából ugyanaz volt, mint Bulgáriában, – meséli Jázmin édesanyja, Anita – annyi különbséggel, hogy itt nagyobb hangsúlyt fektettek a különböző kultúrák megismerésére. Első nap például egy nemzeti asztalt kellett a gyerekeknek a hazájuk jellegzetességeivel feldíszíteni. Valószínűleg egyébként soha nem lett volna lehetőségünk maláj vagy nepáli finomságokat megkóstolni, de azt el kell mondanom, hogy mindenkinek a magyar kolbász ízlett a legjobban!”

A nemzeti műsorban Jázmin magyar néptáncot mutatott be - természetesen népviseletben. Idén nemzeti igazgatóként Csáki Zsuzsanna segítette a magyar csapatot, Jázmin pedig a gyönyörű ruhákat is neki köszönheti. Az Eco-napra készült föld elemet megjelenítő ruhát viszont anya és lánya közösen díszítette és alakította végső formájára.



„Nagy feladat volt még az ECO-film elkészítése is – mondja Anita -, de a kihívás itt még nem ért véget, hiszen a gyerekeket egyesével hívta be a zsűri a saját filmjük vetítésére, ahol angol nyelven kellett bemutatni miről szól, majd válaszolni a kérdéseikre is. Szerencsére ez nem jelent problémát, mert Jázmin rengeteg gyerekkel tartja a kapcsolatot a világ különböző pontjairól és ez az angol tanulásban nagyon sokat számít! Itt Törökországban egy nepáli kislánnyal kötött szoros barátságot…”

A törökországi verseny abszolút győztese a kazah kislány lett, Jázmin pedig a Little Queen of the World 2015 díjat hozta el.



Hogy hogyan tovább, az még a jövő zenéje. Most egy kis szünet és pihenés következik, de egy biztos; ha Jázmin betölti a tizenkettőt, már tini kategóriában versenyezhet, ami új kihívást jelent a sokoldalú kislánynak.

- Párizs Eszter -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is