Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. Július 21. 10:58, hétfő | Helyi
Forrás: mti

Jelentősen csökkent megyénkben a munkanélküliség

Jelentősen csökkent megyénkben a munkanélküliség

Jelentősen, 5519-cel csökkent Győr-Moson-Sopron megyében az álláskeresők száma júniusban: ez az adat az egy hónappal korábbihoz képest 21,6 százalékos.

az egy évvel korábbival összehasonlítva 38,2 százalékos csökkenés - tájékoztatta a megyei kormányhivatal munkaügyi központja az MTI-t pénteken.

Júniusban a megye valamennyi munkaügyi kirendeltségén kevesebb álláskeresőt regisztráltak.
A munkanélküliségi ráta 2,6 százalékos volt a múlt hónap zárónapján a megyében, a legmagasabb 3,7 százalékkal Győrben volt a mutató, Sopronban, 1,4 százalékkal a legalacsonyabb. Az álláskeresők 60,2 százaléka középfokú, 10,2 százaléka pedig felsőfokú végzettséggel rendelkezik, és 29,6 százalék volt a legfeljebb az általános iskolát befejezettek részesedése. A képzetlenek aránya jelenleg itt a legalacsonyabb az országban, jegyezték meg.
Júniusban a megelőző havinál kevesebb volt a pályakezdő álláskereső Győr-Moson-Sopronban; számuk 109-cel 542-re csökkent. Az előző év azonos időszakához képest 42,4 százalékkal kevesebben jelentek meg a munkaügyi kirendeltségeken a munkaügyi központ tájékoztatása szerint.
A központok júniusban 5668 állást tudtak kiközvetíteni, ezek közül 2766 volt frissen bejelentett; előbbi adat 0,8, utóbbi 17,7 százalékos emelkedés eredménye. Júniusban a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás területéről érkezett be a legtöbb állásajánlat, a teljes új állomány ötöde.
A feldolgozóiparból az állásajánlatok 13,1 százaléka származik, azon belül a legtöbb a gépipar, a járműgyártás területéről. Ebben kiemelkedő szerepe volt az Audi Hungária beruházásának és a beszállítóként hozzá kapcsolódó kis- és középvállalkozásoknak - jegyezték meg a tájékoztatóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 06. 12:20, kedd | Sport

Kategóriagyőzelem a Fehérvár Ralin

Ákos és Tomi az előkelő első helyre terelte be a Skoda Fabia R2-őt a Fehérvár Rally-n!

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.