Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. December 16. 11:05, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Johnson: Nagy-Britannia élen jár a harmadik oltási adagok beadásával, de gyorsítani kell az ütemet

Johnson: Nagy-Britannia élen jár a harmadik oltási adagok beadásával, de gyorsítani kell az ütemet

Nagy-Britanniában magasabb a koronavírus elleni oltás harmadik, hatáserősítő adagjával beoltottak aránya, mint az Európai Unióban vagy az Egyesült Államokban,

de az omikron koronavírus-variáns terjedése miatt még tovább kell gyorsítani az oltási kampányt - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson felhívásának közvetlen előzményeként a brit egészségügyi minisztérium szerda este bejelentette, hogy az utóbbi 24 órában 78 610 új koronavírus-fertőződéses esetet azonosítottak laboratóriumi vizsgálatokkal országszerte; ez az eddigi napi rekord.

Chris Whitty angliai tisztifőorvos, a brit kormány egészségügyi főtanácsadója a Downing Streeten tartott szerda esti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Nagy-Britanniában gyakorlatilag két koronavírus-járvány van: az egyiket az eddigi domináns vírusváltozat, a delta okozza, a másikat viszont a deltánál is gyorsabban terjedő omikron.

Whitty professzor szerint arra kell felkészülni, hogy a következő néhány hétben "még jó pár rekordot megdönt" a fertőződések napi száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra