Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 24. 18:16, csütörtök | Helyi

Július 1-jével újraindul a sebészeti és traumatológiai mátrix - 72 millió forint támogatást szavaztak meg a kórháznak

Július 1-jével újraindul a sebészeti és traumatológiai mátrix - 72 millió forint támogatást szavaztak meg a kórháznak

72 millió forintos támogatást szavazott meg a képviselő-testület csütörtök délután tartott ülésén a Karolina Kórház-Rendelőintézet számára. Így újraindulhat az ellátás július 1-jétől.

Elsőként a sebészeti és traumatológiai mátrixot indítják újra július 1-jétől, majd július 15-től a szülészet-nőgyógyászati osztályt is a Karolina Kórházban. A képviselő-testületi ülésen Dr. Rumi Márk, a Karolina Kórház-Rendelőintézet orvosigazgatója elmondta, az elmúlt időszakban azon dolgoztak, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban újraindítsák a passzív osztályokat. Ennek érdekében kidolgoztak egy modellt, ami a hosszú távú, színvonalas és minőségi betegellátást szolgálja. Az orvosizgató hozzátette, a legnagyobb problémát a szakemberhiány jelenti, annak érdekében pedig, hogy orvosokat és szakápolókat tudjanak alkalmazni, szükség van az önkormányzat anyagi támogatására is.

Dr. Takler Ágnes a Karolina Kórház-Rendelőintézet főigazgatója elmondta, az elmúlt hetekben szinte valamennyi szakrendelés újraindult, egyelőre az onkológiai ellátás szünetel, de ennek érdekében is folytatnak tárgyalásokat, hogy itt is minél hamarabb el tudják látni a betegeket.

A képviselő-testület 72 millió forintos támogatást szavazott meg a Karolina Kórház-Rendelőintézet számára, így július 1-jétől, fokozatosan újraindítják a jelenleg szünetelő ellátásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.