Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. December 24. 10:23, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Karácsonyi, szilveszteri tüzek - a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

Karácsonyi, szilveszteri tüzek - a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

A karácsonyi, szilveszteri tűzesetek megelőzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtószóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban már tizenhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat az ünnepi készülődéssel összefüggő tűzesetekhez.
Mint írta, a lakástüzek megelőzéséért ügyelni kell az év végi ünnepek idején arra, hogy a gyertyák, mécsesek közelében ne legyen éghető tárgy, ne gyújtsunk mécsest huzatos szobában, a nyílt lángot ne hagyjuk felügyelet nélkül. Az elektromos zárlat okozta tűz is megelőzhető, ha kizárólag megbízható gyártótól származó fényfüzért, hangulatvilágítást használunk.
A katasztrófavédelem azt tanácsolja továbbá, hogy csak legális árusító helyen vásároljunk szilveszteri tűzijátékokat, és azokat csak a szabadban hozzuk működésbe.
A pirotechnikai eszközöket megbontani, átalakítani és azokat kézből működtetni nem szabad. A rakétákat mindig egyetlen ember indítsa be, és erős szélben halasszuk el a tűzijátékot - írta tájékoztatójában az OKF szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest