Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Június 07. 09:31, szerda | Belföld
Forrás: Időkép.hu

Katasztrófajelenetek Tolnában, sárfolyam sodorta el az autókat

Katasztrófajelenetek Tolnában, sárfolyam sodorta el az autókat

Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután.

Szekszárdtól északnyugatra található egy közel 700 fős község, Kéty, amelynek lakói egészen biztosan nem felejtik el a mai napot: a heves felhőszakadások következtében pusztító villámárvíz, valóságos sárfolyam alakult ki a településen, ami még egy-egy autót is odébb pakolt - írja az Időkép.hu.

A községben rengeteg kertet elöntött a saras víz, a beszámolók szerint volt olyan autó, amit szó szerint elsodort a sárfolyam, a házak melletti kiskertekben, veteményesekben, gyümölcsösökben iszonyatos károk keletkezhettek.

A térségben egyébként 20-25 mm eső esett átlagosan, de voltak azért kiugró értékek, a megáradt patakok sok helyen kiléptek a medrükből.

Címkék: áradás, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.