Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 22. 00:50, szerda | PR

Kedves férfiak: óvatosan a rövidnadrágokkal!

Kedves férfiak: óvatosan a rövidnadrágokkal!

A meleg idő beköszöntével mindannyian arra vágyunk, hogy egyre könnyedebb és rövidebb ruhadarabokat tudhassunk magunkon. Nincs ez másként a férfiaknál sem.

Ilyenkor előszeretettel veszik elő a szekrényből a rövidnadrágot és rövid ujjú felsőket ők is. Azonban érdemes óvatosnak lenni!

Kiknek való a rövidnadrág?

Ha megnézünk egy angolszász sorozatot, amiben magántanulók szerepelnek, szembeötlő lehet, hogy a fiúk gyakran rövidnadrágban jártak iskolába, az volt az egyenruhájuk. Nem olyan meglepő ez, hiszen sokáig csak a kisfiúk és fiatal, még iskolás férfiak kiváltsága volt rövidnadrágot viselni. Ahogy belépett valaki a tinédzserkorba, hosszúnadrágra váltott, és még a nyári melegben sem tágítottak ettől az igazi férfiak.

Szerencsére ma már nyáron nem kell nélkülözni a lábat szabadon hagyó viseletet a férfiaknak sem, az 1900-as évek közepétől ugyanis elfogadható nyári viselet felnőtt férfiak számára is a rövidnadrág. Nem mindegy azonban, hogy mikor és milyen fazont visel az erősebbik nem képviselője.

Mikor ne viselj rövidnadrágot? Segítünk!

A nyári nagy meleg kedvenc viselete a rövidnadrág, ráadásul már nem is csak a nők és fiatal fiúk kiváltsága ez. Nem mindegy azonban, hogy mikor húzol ilyen nadrágot. A hőség önmagában nem lehet elég indok, egyéb körülményeket is figyelembe kell venni.
Esküvőre például akkor sem szerencsés rövidnadrágban menni, ha az ifjú pár erre engedélyt ad. Más kérdés persze, ha kifejezetten ilyen stílusú esküvőt tartanak, vagy a tengerparton szervezik meg azt.



Sok munkahelyen sem nézik jó szemmel a rövid viseletet. Ez részben igazságtalanságnak tűnhet a lenge nyári női ruhák mellett, azonban ez a szabály lazulni látszik és szerencsére egyre több munkahely engedi meg ezt a lazaságot. Nem érdemes persze visszaélni ezzel a gesztussal, a megfelelő hossz megválasztása kulcsfontosságú marad.
Mindenképp figyelni kell arra, hogy az üzleti megbeszélések alkalmával semmilyen körülmények között nem megengedett viselet a sort. Érdemes legkésőbb közvetlenül a megbeszélés előtt hosszúnadrágra váltani, még a legnagyobb nyári melegben is.

Jól választani - ez a kulcs

A férfi divatra egyértelműen igaz, hogy alapos átgondolást igényel. Nem elég megfontoltan dönteni a színekről, az anyagról, de sokszor a fazon megválasztásával is mellé lőhetünk. Ezzel nem csupán az összképet rombolhatjuk le könnyen, de kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk a nem jól megválasztott nadrághossz vagy fazon miatt.
Míg tiniként elfogadható viselet az oldalzsebes férfi rövidnadrág, felnőttként valószínűleg a bermuda jobb választásnak bizonyul. A hosszúnadrágok esetében jól bevált chino fazon, vagy egyszerű szabású farmer biztonságos választás lesz rövid szabással is. A lényeg, hogy minden férfi tudja, mi az, ami nem áll jól neki, vagy egyszerűen csak már nem megfelelő választás a korához vagy épp a pozíciójához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.