Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 20. 14:55, szerda | Helyi

Kémiatanárokat díjazott a Richter

Kémiatanárokat díjazott a Richter

22. alkalommal adták át a Magyar Kémiaoktatásért díjakat. A díjazottak között van Szabóné Sári Zsuzsanna, a Kossuth gimnázium tanára is.

Négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat, amelyet a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítél oda középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak. A díj a pedagógusok áldozatos munkájának elismerését szolgálja, amivel jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére és a tehetséges diákok felkarolására.

Díjat vehetett át Szabóné Sári Zsuzsanna Klára, a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégáim tanára is, aki így nyilatkozott: "Szerencsésnek tartom magam, hogy a pedagóguspályán eltöltött negyven év alatt kipróbálhattam magam a tanári munka minden területén anélkül, hogy elhagytam volna egyetlen munkahelyemet, a mosonnmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumot. Lehetőségem volt kimagasló tehetségű tanítványaimat hozzásegíteni színvonalas versenyeken értékes helyezések eléréséhez, hozzájárulhattam továbbtanulási terveik megvalósításához. Hálás vagyok a kémiaórák többi résztvevő diákjának azért, mert ösztönöztek a megújulásra, együttműködtek a hagyományostól eltérő módszerek kipróbálásában, értékelték az élményszerű ismeretátadást ebben a sokak számára bonyolult természettudományos tantárgyban. Az iskolavezetés tagjaként az oktatás háttérmunkájából is kivehettem a részem, projektek szakmai vezetőjeként támogathattam iskolánkban a természettudományok színvonalas oktatásához szükséges feltételek biztosítását. Az új feladatok mindig a kellő időben találtak meg, a nehézségek eltörpültek a tanulókkal és a kollégákkal végzett közös munka okozta sok öröm mellett. Feladataim elvégzését megkönnyítette, hogy a pedagóguspálya iránt elkötelezett, munkájukat alázattal végző tanártársakkal működhettem együtt."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.