Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Március 01. 17:01, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

'Kerekes széket' kapott egy mozgáskorlátozott birka

'Kerekes széket' kapott egy mozgáskorlátozott birka

"Kerekes székes" egy mozgáskorlátozott birka Nagy-Britanniában.

A juh deformálódott első lábakkal született, de közadakozásból összegyűlt az az 550 font - 180 ezer forint -, amely a mozgását megkönnyítő, hátsóláb-meghajtású "öntolókocsi" csináltatásához kellett.
A birka számára egy olyan cég készített "kerekes széket", amely kutyáknak gyárt hasonlókat. A kis kosnak - Buster a neve - először nem ment simán a kerekezés. Előfordult, hogy bokorban kötött ki, és az is, hogy egy lejtőn kirepült a székből. Mostanra viszont gördülékenyen kerekezik a Stockport közeli réteken.
A világban amúgy egyre több a tolókocsis állat. Február elején egy Chris P. Bacon - Ropogó S. Szalonna - nevű amerikai malac kapott "kerekes széket". Szalonnának - szintén születési rendellenesség okán - a hátsó lábai hiányoznak, ő elsőláb-meghajtású.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.