Városlista
2024. szeptember 13, péntek - Kornél

Hírek

2013. November 05. 10:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Két megyében másodfokúra emelték a sok eső miatt kiadott figyelmeztetést

Két megyében másodfokúra emelték a sok eső miatt kiadott figyelmeztetést

Veszprém és Zala megyében másodfokúra emelte a meteorológiai szolgálat a korábban sok eső miatt kiadott figyelmeztetést. E területeken kedden 30 milliméternél is több eső várható. Emellett több megyére, a heves zivatarok miatt is, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az MTI-hez délelőtt eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas és Pest megye, valamint a főváros területén továbbra is citromsárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a helyeken is több mint 20 milliméter csapadék eshet 24 óra alatt.
Emellett Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki. Ezeken a területeken kialakulhatnak olyan zivatarok, amelyeket károkozó szél, vagy nagy méretű jég kísérhet.
Napközben a Dunántúlon és az Északi-középhegységben jelentős mennyiségű csapadék hullhat, a Dunántúli-középhegység térségében helyenként 30 millimétert is meghaladhatja a napi csapadékmennyiség. A délutáni órákban, nagyobb valószínűséggel a délkeleti országrészben, intenzív csapadék és viharos szél kíséretében zivatarok is kialakulhatnak - írták.
Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország nagyobb részén 9 és 15 Celsius-fok között várható, de a Tiszántúlon még 20 fok közelében valószínű. Késő estére általában 5 és 13 fok közé hűl a levegő.

Címkék: Időjárás-eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.