Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Május 12. 15:31, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kezd durvulni a pollenhelyzet

Kezd durvulni a pollenhelyzet

Pollenhelyzet - Fokozatosan emelkedik a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja

A hétvégén a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja fokozatosan emelkedik, helyenként már elérheti a tüneteket okozó közepes szintet, és a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.

Pénteken és szombaton mediterrán eredetű pollenszemek is érkezhetnek hazánkba, így például az olajfáé és a komlógyertyáné is megjelenhetnek a levegőben. Közepes szintet érhet el még a tölgy, a kőris, valamint a kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék, a fenyőfélék és a dió pollenkoncentrációja. A nyír, a platán és a fűz pollenje már csak minimális mennyiségben van jelen. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja csak lassan emelkedik, egyelőre az alacsony tartományban marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, a Cladosporium (fonálpenész) koncentrációja többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet is.

Címkék: allergia, pollen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.