Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 06. 10:09, szerda | Helyi

Kiadó lakások és a kreatív térkihasználás

Kiadó lakások és a kreatív térkihasználás

A legkedvezőbb árú modern, új építésű lakások jellemzően nem a méreteikkel nyernének versenyeket. Ugyanakkor a terek megfelelő kihasználásával ez nem jelent problémát. A kreativitás sok mindenre képes.

Garzonok a palettán

A főváros, de ha úgy tetszik az egész ország ingatlankínálata rendkívül sokszínű. Számos különböző méretű, állapotú, árú és elrendezésű albérlettel találkozhatunk. Azt már szinte nem is említve, hogy a hozzájuk tartozó hirdetések átnyálazása sem egyszerű feladat. A felhozatal hatalmas és jól meghatározott kritériumokat kell támasztanunk ahhoz, hogy hatékonyan böngészhessük azt. A kiadó lakások egyik érdekes és jól ismert szegmensét képezik a garzonok.

A garzonok jellemzően egyszobás, 30 m2 körüli alapterülettel rendelkező kis lakások. Ezek az ingatlanok elsősorban azok számára élhető opciók, akik egyedül vagy párjukkal keresnek lakhatást. A garzonok a kiadó lakások között a költséghatékony megoldást képviselik. Ezért cserébe fel kell adnunk néhány négyzetmétert és egy fél vagy egy egész szobát. Nem érdemes azonban csak ezért elvetni a garzonok bérlését, hiszen sok lehetőséget tartogatnak.

Élhető megoldások

Ha a fővárosi ingatlanpiacot nézzük, garzonok szinte mindenféle korú és kivitelezésű épületben előfordulnak. Találkozhatunk belvárosi, jellemzően galériázott lakásaival, panelek bérleményeivel és új lakóparkok ingatlanaival is, melyek ebbe a kategóriába tartoznak. Így az sem lehet igazán kifogás, hogy csak ilyen, vagy csak olyan épületekben találhatók ezek a lakástípusok. Egyesek számára pedig egyenesen kizárólagos opciót jelentenek.

Az egyetemisták, fiatal dolgozók és párok számára nem mindig adottak a szükséges anyagi feltételek, melyek egy nagyobb lakás bérlését tennék lehetővé. A garzonok azonban jellemzően alacsonyabb árkategóriába esnek. Egy vagy két ember számára azonban ennyi hely is több, mint elegendő. Ráadásul a méret sem minden, hiszen megfelelő helykihasználással ezek a kiadó lakások is rendkívül élhetővé válnak.

Kreatív térhasználat

Bár a garzonok alapterülete kicsi, okos berendezéssel és megoldásokkal akár még növelhetjük is a térérzetet, illetve egy helyiséget is több részre oszthatunk. Az egyik sarkalatos kérdés a hálószoba/hálófülke hiánya. A pihenés, elvonulás és nyugalom szempontjából fontos, hogy legyen elkülönített alvóhelyünk. Egy garzonban erre máshogy nincs lehetőség, mint hogy az ágyunkat valamilyen kreatív megoldással szeparáljuk.

Erre alkalmas lehet akár egy gipszkarton válaszfal, de egy szekrény, vagy könyvespolc is. A kevés hely okán a bútorokat is jól meg kell válogatni és a lehető legkisebb helyet kitöltő, mégis praktikus darabokat érdemes választanunk. Ha azonban nem bajlódnánk ezzel, az ingatlancégek számos, saját szakembereik által kialakított és berendezett garzont hirdetnek. Ezek jellemzően kedvező áron kínált, új építésű vagy felújított lakások. Ezzel a megoldással tehát nincs más dolgunk, mint belehelyezni magunkat a felkínált kényelembe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.