Városlista
2024. szeptember 13, péntek - Kornél

Hírek

2014. Július 05. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kiírták a pályázatot a diplomamentésre

Kiírták a pályázatot a diplomamentésre

Megjelent a kormány diplomamentő programjának pályázata, e szerint július 14-től év végéig lehet jelentkezni a nyelvvizsgára felkészítő ingyenes tanfolyamokra - számol be róla a Magyar Nemzet. Azok jelentkezhetnek az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. felhívására, akik az államvizsgát már letették, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a diplomájukat nyelvvizsga hiányában még nem vehették át.

Ők Czomba Sándor munkaerő-piaci és képzési államtitkár szerint ötvenezren vannak, közülük most mintegy tízezren juthatnak oklevélhez a 3 milliárd forint keretösszegű programban. Az érdeklődés óriási, az előzetes regisztráción 25 ezren vettek részt.A diplomamentő program keretében a kormány fejenként legfeljebb 300 ezer forinttal támogatja a résztvevőket, angol, német és francia nyelven elérhető ingyenes nyelvtanfolyam formájában.

A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a képzés után B2 szintű, vagyis középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát tesznek 2015. december 31-ig, majd átveszik diplomájukat, és ezt 2016. február 28-ig igazolják is.A program csak a képzést finanszírozza, a vizsgadíjakat - a regisztrált álláskeresők kivételével - mindenkinek magának kell állnia.

A regisztrált álláskeresőknek 90 százalékos útiköltség-támogatást is biztosít a kormány. Elbíráláskor előnyben részesítik a munkanélkülieket és azokat, aki első diplomájuk megszerzésére készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.