Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Október 12. 15:21, hétfő | Helyi

Kisorsolták az első Nyugdíjas Egyetem előadásának online nyerteseit

Kisorsolták az első Nyugdíjas Egyetem előadásának online nyerteseit

Hivatalosan sorsolták ki hétfő délután, az első Nyugdíjas Egyetem kérdéssorára érkezett helyes megfejtők között a nyerteseket. A szerencsések között három könyvcsomagot sorsoltak.

A 2020/2021-es Nyugdíjas Egyetem első félévének előadásait, online formában szervezi meg a Mosonmagyaróvár Önkormányzata, valamint a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara.

A közösségi oldal mellett, a Mosonmagyaróvári Városi Televízió adásán is több alkalommal lehetőség van hónapról hónapra megnézni a különböző témákban tartot előadásokat, amik után egy online játékot hirdetnek meg.

Ebben a térség valamennyi nyugdíjasa részt vehet, akik az előadások meghallgatása után, egy kérdéssort tölthetnek ki. A hibátlan válaszok között havonta három ajándékot sorsolnak ki. A szeptemberi online előadás után hatvannyolcan küldték vissza a kérdőívet, ezek közül negyven lett hibátlan.

Az első sorsolásra hétfő délután került sor, ahol a legszerencsésebbnek Bognár Dezsőné, Popielek Éva és Vecsei Lajosné bizonyultak. Ők egy-egy könyvcsomaggal lettek gazdagabbak.

A kérdőívek kitöltése regisztrációnak számít, amit az évvégi oklevelek átadásánál beszámítanak a szervezők.

Az októberi Nyugdíjas Egyetem címe A mosonmagyaróvári Vár évszázados titkai, amiről bővebben Eszes Tibor építészmérnök beszél. A teljes előadás október 15-én, csütörtökön 15:30-től lesz elérhető a Nyugdíjas Egyetem közösségi oldalán (https://www.facebook.com/Nyugd%C3%ADjas-Egyetem-Mosonmagyar%C3%B3v%C3%A1r-100120801641499)

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió adásán október 17-én és 18-án, több alkalommal is megnézethik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.