Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2019. December 30. 12:24, hétfő | Belföld

Kivirágoztatták Gödöllőt

Kivirágoztatták Gödöllőt

Nyílt közbeszerzésen nyerte el Gödöllő város közigazgatási területeinek növényápolási munkáit, 2 évre, a Jánosik és Társai Kft.

Munkájuknak köszönhetően a város megkapta az Arany Virág díjat - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen évente mintegy 300 település vesz részt. A versenyen kizárólag települési önkormányzatok indulhatnak, akik saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel” környezetüket.

A Jánosik Kft külterület gondozási ágazatának munkatársai egyebek között fél millió négyzeten gyűjtik a lombot. Csak idén 14.590 darab egynyári növényt 577 darab évelőt, 491 darab cserjét, csaknem 200 fát ültettek. Emellett a virágágyások a cserje- és évelő ágyások gyommentesítése, a évelő- cserje- és rózsa metszése, a sövények nyírása, a cserjék ifjítása, a faültetés, a mulcs terítése, a tápanyag utánpótlása is a feladataik közé tartozik.

A helyi Montágh Imre Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskolában végzett parkgondozók adják a munkavállalók 60 százalékát. A készségfejlesztő iskola az értelmileg akadályozott, középsúlyosan értelmi fogyatékos tanulókkal foglalkozik. Ezek a fiúk és lányok gyakorlatot szerezhettek a munka világában, lehetőséget kaphattak, hogy megmutassák helyt tudnak állni a munkaerőpiacon. Az iskolával a Jánosik Kft. folyamatosan tartja a kapcsolatot, kölcsönösen segítve egymást.

A külterület-gondozás a cégnek 21 éve működő ágazata. Az ágazat árbevételének több mint 5 százalékát teszi ki a Gödöllőn végzett munka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:45, vasárnap | Belföld

Meteorológia: jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani, a hétvégén markáns hidegfront érkezhet

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet - derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig