Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2024. Augusztus 09. 07:58, péntek | Sport
Forrás: MTI

Kl-selejtező - A Puskás idegenben győzött, a Fehérvár Cipruson kapott ki

Kl-selejtező - A Puskás idegenben győzött, a Fehérvár Cipruson kapott ki

Örményországi győzelemmel kezdett a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia egygólos győzelmet aratott az örmény Ararat vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A jereváni sikerrel az OTP Bank Ligát két diadallal kezdő felcsútiak továbbra is százszázalékosak a szezonban. Az előző körből játék nélkül jutottak tovább, mert a kisorsolt ukrán ellenfelük, a Dnyipro-1 csődöt jelentett.

A visszavágót egy hét múlva a Pancho Arénában rendezik. A párharc továbbjutójára az előző két kiírás olasz döntőse, a Fiorentina vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Ararat (örmény)-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
--------------------------------------------
Jereván, v.: Kristoffer Hagenes (norvég)
gólszerző: Soisalo (89.)
sárga lap: Grigorjan (17.), Yenne (28.), Duarte (76.), illetve Szolnoki (15.), Ormonde-Ottewill (81.), Nagy (88.)

Ararat:
-------
Kucser - Hovhanniszjan, Queiros, Junior Julio, Grigorjan - Alwyn (Ambarcumjan, 56.), Nondi (Muradyan, 86.), Harutjunjan (Rodriguez, 72.) - Szerobjan (Duarte, 72.), Ocansey (Gbomadu, 86.), Yenne

Puskás Akadémia:
----------------
Pécsi - Maceiras, Szolnoki (Favorov, 63.), Stronati, Plsek, Golla - Ormonde-Ottewill, Nissilä (Levi, 78.), Nagy - Soisalo, Colley (Puljic, 87.)

Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra, mivel egyik fél sem vállalt kockázatot. Szűk húsz percet kellett várni az első helyzetekre, Pécsi kétszer védett is, a túloldalon viszont Colley ígéretes helyzetben fejjel nem találta el a kaput. Ezt a rövid periódust leszámítva a kapuk nem forogtak veszélyben a szünetig, Pécsinek kellett még egy lövést hárítania ahhoz, hogy gól nélküli döntetlennel vonuljanak pihenőre a csapatok.

Térfélcserét követően is folytatódott az eseménytelen mezőnyjáték, mindössze az örményeknek volt egy kaput eltaláló távoli lövése, melyet Pécsi ütött oldalra. A felcsútiak a 62. percben próbálkoztak először a második játékrészben, Plsek ziccerét bravúrral védte a hazaiak kapusa. Az utolsó félórára valamelyest megélénkült a mérkőzés, elsősorban az Araratnak köszönhetően, amely magához ragadta a kezdeményezést, viszont a felcsúti védelem mindvégig állta a sarat. A hajrában ráadásul a szórványos magyar ellentámadások egyikének végén Soisalo találatával a győzelmet is megszerezte a magyar bajnokság bronzérmese.

A Fehérvár FC 1-0-ra kikapott a ciprusi Omonia vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A nyáron kinevezett Pető Tamás vezetőedző irányításával két-két siker és döntetlen után először szenvedett vereséget a Fehérvár. Lang Ádám, a magyar válogatott védője a 81. percben csereként lépett pályára a szigetországi csapatban, amely a lengyel Mariusz Stepinski 60. percben lőtt góljával nyert.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Székesfehérváron. A párharc győztesére a horvát NK Osijek és az azeri Zira továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Omonia (ciprusi)-Fehérvár FC 1-0 (0-0)
--------------------------------------
Nicosia, v.: Lionel Tschudi (svájci)
gólszerző: Stepinski (60.)
sárga lap: Erakovic (53.), illetve Melnyik (28.), Huszti (64.), Katona (65.)

Omonia:
-------
Fabiano - Dionkou (Lang, 81.), Coulibaly, Panajotu, Hammasz - Maric, Ewandro (Haralampusz, 71.), Erakovic (Kuszulosz, 88.) - Simic (Atzili, 88.), Stepinski (Kakulli, 81.), Semedo

Fehérvár FC:
------------
Tóth - Melnyik, Serafimov, Larsen, Spandler (Milicevic, a szünetben) - Katona, Csongvai, Bedi (Huszti, 61.), Kovács (Pető, a szünetben) - Christensen, Gradisar (Babos, 76.)

Nagy ciprusi rohamokkal indult a találkozó, a hazaiak sorra vezették a veszélyes támadásokat, egy ízben Tóth védett hatalmasat lábbal. Bő negyedóra után kiszabadult a szorításból a magyar együttes, amelynek ziccere is volt, de Kovács nem találta el a kaput. A szünet előtti 15 percben ismét beszorultak a piros-kékek, akik Tóth újabb remek védéseinek köszönhetően nem kerültek hátrányba a szünetig, egyszer pedig szerencséjük is volt, amikor Stepinski fejese a kapufát találta el.

Térfélcserét követően is egyértelműen az Omonia akarata érvényesült, a fehérvári kapus újabb bravúrja viszont továbbra is megakadályozta a gólt. A magyar együttes erejéből jószerivel egyetlen támadásra futotta, igaz az óriási helyzettel zárult, Christensen próbálkozásánál a hazai hálóőrnek először akadt védenivalója. Nem sokkal később góllá érett a szigetországiak nyomasztó fölénye. Vezetése birtokában már kevésbé lépett fel támadólag az Omonia, ezért kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de így is elsősorban Tóth nagyszerű teljesítményének köszönheti a Fehérvár, hogy megúszta minimális vereséggel a kilencven percet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 09:28, péntek | Sport

Megvan a 4. arany, Rasovszky megnyerte, Betlehem pedig harmadik lett 10 kilométeren

Mindkét magyar induló érmet nyerte 10 kilométeres nyílt vízi úszásban.

2024. Augusztus 09. 07:57, péntek | Sport

Párizs 2024 - A csütörtöki magyar mérleg

A magyar versenyzők csütörtöki eredményei a párizsi olimpián:

2024. Augusztus 08. 07:45, csütörtök | Sport

Háromgólos előnyt szerzett a Paks a Mornar ellen

Paksi FC háromgólos győzelmet aratott a vendég montenegrói Mornar felett a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának első, szerdai mérkőzésén.

2024. Augusztus 08. 07:42, csütörtök | Sport

Vadnai Jonatán közel járt a dobogóhoz, Losonczi a bronzért birkózik

Magyar szempontból a vitorlázó Vadnai Jonatán és a birkózó Losonczi Dávid nyújtott kiemelkedő teljesítményt a párizsi olimpia szerdai versenynapján.