Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 26. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Köldökzsinórvérrel gyógyítható az autizmus?

Köldökzsinórvérrel gyógyítható az autizmus?

A kutatók nemrég bejelentették, hogy köldökzsinórból vett őssejttel gyógyítható lesz az autizmus is, így az amerikai Élelmiszer-és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) jóváhagyásával el is kezdték a klinikai vizsgálatokat.

Dr. Michael Chez a kaliforniai gyermekgyógyászati klinika neurológusa elmondta, már több mint egy éve végeznek kísérleti vizsgálatokat, amelyek pozitív eredményeket mutatnak, így új reményt adnak az autizmus gyógyítására - írja a Fox News.

'Jelenleg a nem egyértelmű genetikai kapcsolatokat keressük' - mondta Chez. 'A megvizsgált autista gyerekek esetében ugyanis valami hiba csúszott a számításba'. Más szóval a vizsgált páciensek esetében semmi komolyabb genetikai okra nem vezethető vissza az autizmus. Ez azt jelenti, hogy feltételezhetően más okok miatt alakult ki a betegség, mint például környezeti hatások vagy valamilyen fertőzés.

Chez-nek akkor jutott eszébe az autizmus őssejttel való kezelése, amikor egy paralízisben szenvedő kisfiúnál a sejtek nagymértékű változására figyelt fel.

Dr. Michael Chez klinikai vizsgálatában harminc gyerek vesz részt, akik infúzió formájában kapnak őssejtkezelést. A 13 hónapig tartó tanulmány alatt a gyermekek két alkalommal kapják meg a kezelést, az első mérési pontnak a hatodik hónapot szánják, de a betegeket hosszú ideig fogják utánkövetni. A nyelvi és viselkedési készségek mérése mellett az orvosok számítanak a szülők segítségére is, hogy mennyiben tapasztaltak változást gyermeküknél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során