Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2012. Július 12. 07:16, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Komoly bajban Olaszország

Komoly bajban Olaszország

Az IMF szerdai nyilatkozata alapján Olaszországnak hosszú utat kell még megtennie, hogy javuljon a gazdaság jelenlegi állapota. Mario Monti ambiciózus és széles körű reformjai ellenére sem tudja megtörni az ország adósságspirálját a kormány.

A bejelentett állami kiadáscsökkentések és a munkaerő-piaci reform sem volt elég ahhoz, hogy az IMF javítson az ország gazdasági prognózisain. Az olasz GDP 1,9 százalékos mínuszt mutathat idén, míg a korábbi 2,4 százalékos áprilisi GDP arányos deficit cél helyett, immár 2,6 százalékos érték szerepel a jelentésekben. Az IMF úgy véli, az olasz államadósság 2013-ban a GDP 126,4 százalékán tetőzik, majd 2017-re annak 119 százalékára csökkenhet.

A kötvénypiaci hozamok jelen állása miatt a 2014-re vállalt 26 milliárdos állami kiadáscsökkentés kevésnek bizonyulhat. Főleg akkor, ha számításba vesszük azt a tényt, hogy Mario Monti mandátuma jövő tavasszal lejár és nem kíván újból ringbe szállni a kormányfői posztért. A politikai kockázat miatt így a befektetők egyelőre távol maradnak az olasz kötvénypiactól, de az EKB valamilyen segítsége, illetve az olasz helyzet javulása percek alatt visszaterelheti a vevőket - írták az Equilor elemzői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.