Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2023. Április 12. 10:19, szerda | Helyi

Könyvbemutató a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Könyvbemutató a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Böröndi Lajos legújabb köteteit mutatják be a Huszár
Gál Városi Könyvtárban április 21-én pénteken 17 órától.

A könyvbemutatón köszöntőt mond Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. A szerző beszélgetőpartnere Tuba László, közreműködik Vitéz Vilmos.


Böröndi Lajos 2007-2010 között készült naplójegyzeteit közreadó kötet (Feljegyzések a Hold túlsó oldaláról), egy vidéken élő értelmiségi ünnep- és hétköznapjait, személyes kapcsolatrendszerét, gondolatvilágának alakulását mutatja be, amelyben a politika mellett még a gasztronómia is helyet kap. A vaskos kötetet közel negyven oldalas „életinterjú” egészíti ki.

Böröndi Lajos tanár, irodalom és kultúraszervező, lapszerkesztő, könyvkiadó,
mind e mellett, vagy inkább mind e felett lírikus, költő is. 34 év alatt közel 20 verseskötete jelent meg. Önmagáért beszél, ha csak kiragadunk egy-egy
jelzőt vagy fogalmat e kötetek címeiből. Sokatmondóak a jelzők: elhúzódó, elszorult, összegyűrt, összefércelt, megégett. A kötetcímek fogalmai között többször is előfordul az idő, a remény és a megváltás ígérete. Szerepel közöttük mind a hallgatás, mind a kihallgatás.

A legújabb kötet (A végső kihallgatás) címében kétszeresen is negatív tartalmakat hordoz, amit jól kiegészít a fény-árnyék, fekete-fehér ellentétére építő könyvborító.
Gondolatiságában, világképében méltó folytatása, betetőzése költői életművének. A
könyvben szereplő versek amellett, hogy az egyéni és közösségi veszteségekről, széttört világunkról szólnak, mégsem mondanak le azonban végleg az emberi jóságról, szeretetről, a reményről és a hitről: „De néha a felhők közül kibukkan a Nap, és reméled, hogy a remény megmarad.”

A könyvbemutatón könyvvásárlási és dedikálási lehetőség is lesz.
A programra a belépés díjtalan.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:34, kedd | Helyi

Elrendelte a bíróság az emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását

Elrendelte a bíróság a mosonmagyaróvári emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását - tájékoztatott a Győri Törvényszék.

2023. Május 30. 08:41, kedd | Helyi

Fotókiállítás Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix munkáiból a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix fotóiból nyílik kiállítás #turistakéntvárosunkban – Séták Magyaróváron címmel a Huszár Gál Városi Könyvtárban június 2-án, pénteken 17 órakor.

2023. Május 22. 11:15, hétfő | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

2023. Május 18. 11:07, csütörtök | Helyi

Hétfőig van lehetőség a módosításra

Már csak négy nap van az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig! Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.