Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Október 06. 18:42, kedd | Helyi
Forrás: Saját

Könyvtárba mentem! Gyere utánam!

Könyvtárba mentem! Gyere utánam!

Indul az Országos Könyvtári Napok programsorozat, mely városunkban is sok színes eseménnyel várja az olvasni szeretőket.

„Könyvtárba mentem! Gyere utánam!” – hívogat a X. Országos Könyvtári Napok szlogenje és érdemes a napokban is betérni a Huszár Gál Városi Könyvtárba, hogy megbizonyosodhassunk, ez nem csak egy könyvkölcsönző hely, hanem olyan közösségi tér, ahol mindenki talál lehetőséget a kikapcsolódásra.

Ingyenes beiratkozás: október 5. és 10. között. Ezen a héten a késedelmes olvasók tartozását elengedik!

Október 7-e a Megemlékezés napja. Magvetők nyomdokain címmel 16 órakor a Jeles pedagógusok Győr-Moson-Sopron megyében című könyv bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők.

Október 8-án egy rendhagyó egészségnap keretein belül tornázhatnak, kérhetnek tanácsot szakértőktől, illetve vehetnek részt ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésen 15 órától. 16 órakor paleolit ételkóstoló következik a Gaben Étterem, Borbár&Vinotéka jóvoltából. 17 órától pedig talán az egyik legjobban várt előadást hallgathatják meg – Szendi Gábor: Miként okozhatja a ma elterjedt étrend és életmód a civilizációs betegségeket?

Október 9-én a gyerekeké a könyvtár! Délelőtt mondókázás, bábozás Töreky Zsuzsival, délután mesedélután szórakoztatja a legkisebbeket. 15 órától Adamik Zsolt íróval találkozhatnak az Ördögbőr grófja, illetve a Bibedombi szörnyhatározó című könyvek rajongói. 16 órától pedig Mészely Ilka illusztrátor kiállításának megnyitója következik.

A hétvége sem múlhat el könyvtári program nélkül! Október 10-én 9 órától a Digitális erőd kódfejtő kalandjátékkal várják a 14-18 év közötti fiatalokat!

És ne feledjék, hogy az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat végével a Huszár Gál Városi Könyvtár színes programjai nem érnek véget! Az InfoMosonmagyaróvár oldalán folyamatosan hírt adunk a könyvtár közelgő eseményeiről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.