Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 05. 19:15, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait és a meggyilkoltak még élő hozzátartozóit - ezt a szocialista politikus írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Az MSZP elnökségi tagja hozzáteszi, a jelenlegi hatalom "embertelenségeit" azonban nem fogja szó nélkül tűrni.

A politikus korábban, egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: az MSZP szerint Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlít az, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat. Az ellenzéki párt szerint a kabinet ezzel bizonyíthatóan emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba.
Szavait a Fidesz, a KDNP és a Mazsihisz mellett a felülvizsgáló orvosok is elítélték.
Korózs Lajos csütörtöki közleményében azt írja, hogy a népirtás túlélőinek, esetleg az áldozatok leszármazottjainak tisztje eldönteni, hogy a hazai, vagy akár az egyetemes zsidóságot egy a Fidesz "embertelen társadalompolitikája" ellen szót emelő ellenzéki nyilatkozat, avagy "az elmúlt időben a XX. századi magyar fasizmus XXI. századi szellemi örököseinek nyomdokába lépő kormánypártok szélsőséges nézeteket terjesztő politikája sérti-e inkább". Hozzáteszi, ettől függetlenül sajnálja, ha szerdai szavaival a holokauszt kárvallottjai közül akár egyetlen embert is megbántott.
A politikus úgy fogalmaz, ugyanakkor azt is sajnálja, hogy azok, akik korábban a hazai szélsőjobboldal által példaképnek tekintett Wass Albert, majd Horthy Miklós, később Nyirő József, újabban pedig Prohászka Ottokár életművének restaurációjára is képesek voltak azért, hogy a "szegényellenes gazdaság- és társadalompolitikájukból kiábrándult szavazóikat pótolják", most szándékosan félreértik és félremagyarázzák az általa elmondottakat.
Kijelenti, hogy szavai nem a XX. századi náci koncentrációs táborokban történt szörnyűségekről, hanem a jelenkori Magyarország talán legsúlyosabb emberi tragédiáiról szóltak. "Arról, hogy hazánkban ma megtörténhet, és széles társadalmi közöny mellett meg is történik, hogy sorsukra hagyott, munkaképtelen emberek tucatjai követnek el öngyilkosságot azért, mert nem csak a rokkantellátásuktól, hanem emberi méltóságuk utolsó morzsáitól is megfosztva érzik magukat" - zárja a közleményt.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország