Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Augusztus 01. 09:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Korszerűsítés a Kossuth Lajos Gimnáziumban

Korszerűsítés a Kossuth Lajos Gimnáziumban

Cserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést és két modern labort is építenek a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban. Az intézményben egyszerre két projekt munkálatai zajlanak.

A tervek szerint a tanév elejére befejeződik a fejlesztések egy jelentős része.

A csövek egy része még beépítésre vár, azonban hamarosan ők is a Kossuth Lajos Gimnázium új fűtési rendszerének részét képezik majd. Horváth Éva igazgatónő örül a felújításnak. Kérdésünkre elmondta: a munkálatok nagy része a folyosókon zajlik, így a szeptemberi tanévkezdést, még a munkák csúszása sem veszélyeztetné.

A légcserélő rendszer mellett, a rossz minőségű nyílászárókat is lecserélik. Ahogy a képen látszik, itt pl. a teljes lépcsőház vár új ablakokra. Az energetikai fejlesztés része az is, hogy a gázfűtést egy megújuló energián alapuló fűtésrendszerrel váltják ki, ezáltal sokkal olcsóbb lesz a tüzelés. Egy másik pályázat munkálatai is most zajlanak az épületben. Az Öveges programnak köszönhetően, 2 modern labor készül a 2. emeleten.

Az energetikai fejlesztésnekek augusztus végéig, a laboroknak pedig szeptember közepéig kell elkészülniük. Egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy bármi is hátráltatná a szeptemberi tanévkezdést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.