Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport
Forrás: MTI

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.

A 21 éves versenyző a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott.

Kós a 2023-as év eleje óta az Egyesült Államokban, a legendás Bob Bowman irányításával készül, a közös munka eredményeként tavaly nyáron, a fukuokai világbajnokságon aranyérmet nyert, s Párizsba is a szám esélyeseként érkezett.

A magyar sportoló nemcsak azért várhatta magabiztosan a döntőt, mert a középdöntőben egyedüliként került 1:56 perc alá (1:55.96), hanem mert a nagy riválisok közül többen is elvéreztek, a címvédő orosz Jevgenyij Rilov pedig az ukrajnai háború miatt nem is indult.

Kiváló rajtja után Kós lassabban kezdett, mint az elődöntőben, ráadásul a 2-es pályán úszó görög Aposztolosz Hrisztu meglépett a mezőnytől és egy testhossz előnnyel fordult rá az utolsó 50 méterre. A magyar versenyző azonban egy elképesztő fordulóval, és az azt követő víz alatti munkájával pillanatok alatt "lőtávolba" került és 15 méterrel a vége előtt már ő vezetett, mégpedig magabiztosan.

A női 4x200 méteres gyorsváltó Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállításban a hatodik helyen végzett.

A női 200 méter háton sem Szabó-Feltóthy Eszter, sem pedig Molnár Dóra nem jutott döntőbe, előbbi 10., utóbbi 12. lett összesítésben. A férfi 50 méter gyorson Szabó Szebasztián 24.-ként zárt.

Az ökölvívótornán a férfi 63,5 kilósok között Kovács Richárd ötödik helyen végzett azt követően, hogy a második összecsapásán, a negyeddöntőben 5-0-ra kikapott a háromszoros világbajnok, hazai közönség előtt szereplő Sofiane Oumihától. A 66 kilós Hámori Luca ugyanakkor bejutott a negyeddöntőbe, mivel 5-0-val jobbnak bizonyult az ausztrál Marissa Williamsonnál.

Az atléták és a vitorlázók is elkezdték szereplésüket. A 20 kilométeres gyaloglásban Récsei Rita 33., Madarász Viktória 42., Helebrandt Máté 44., míg Venyercsán Bence 46. lett. Az ILCA 6 hajóosztályban a világbajnok Érdi Mária az első futamban a 20. helyet szerezte meg, míg ILCA 7-ben Vadnai Jonatán a nyitó futamban 16., a másodikban 12. volt és összesítésben a 13. helyen áll.

A tornászok egyéni összetett döntőjében Czifra Bettina Lili a 21. helyen végzett, a női sportpuskások összetett számában Mészáros Eszter a 29. lett.

A cselgáncsozó Vég Zsombor helyezetlenül zárt a 100 kilogrammos súlycsoportban, miután első meccsét megnyerte, a nyolcaddöntőben viszont kikapott.

A női kézilabda-válogatott 27-24-re legyőzte a spanyol csapatot, ezzel biztosította a helyét a legjobb nyolc között, a férfi vízilabda-válogatott pedig könnyedén, 17-10-re verte Japánt, így három forduló után két győzelemmel és egy vereséggel áll.

Címkék: kós hubert, olimpia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 08:01, péntek | Sport

A Paks kettős győzelemmel ejtette ki a Larnacát

A Paks kettős győzelemmel jutott tovább a ciprusi AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mivel hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is nyert, mégpedig 2-0-ra.

2024. Augusztus 02. 07:48, péntek | Sport

Negyeddöntőbe jutott a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott negyeddöntőbe jutott a párizsi olimpián, miután csütörtökön 27-24-re legyőzte Spanyolországot a csoportkör negyedik fordulójában.

2024. Augusztus 01. 16:09, csütörtök | Sport

Kassa ralin járt a Jobbágy - Maricsek versenyzőpáros!

Beszélgetés Jobbágy Ákos autóversenyzővel a 50. Garrett Rally Košice 2024 után.