Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2014. Április 22. 08:06, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Koszovói család a furgonban

Koszovói család a furgonban

Két holland embercsempész bérelt autóval akarta Németországba vinni a menekülteket. A hegyeshalmi kilépőnél elfogták őket a rendőrök.

rajkai határrendészek 2014. április 20-án 22 óra 45 perckor az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határátkelőnél állították meg a holland rendszámú kistehergépkocsit. A járművet egy 51 éves holland állampolgár vezette, 44 éves honfitársa kísérőként utazott. A furgon rakterében a rendőrök öt külföldit, közöttük három gyermeket találtak. Az intézkedők megállapították, hogy a koszovói család a debreceni befogadó állomásról jött el, érvényes úti okmányokkal és vízummal a külföldre utazáshoz nem rendelkeznek. Az egyenruhások tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a koszovói menekülteket előállították, ügyükben a további eljárást Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

A két holland férfi az autópálya egyik parkolójában vette fel a határsértőket, hogy bérelt autójukkal Németországba szállítsák őket. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság a gépkocsivezető és kísérője ellen embercsempészés bűntett elkövetésének maglapozott gyanúja miatt folytatja a vizsgálatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.