Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2013. Július 10. 16:51, szerda | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Kotorják a medret

Kotorják a medret

Újabb turisztikai beruházás indult Mosonmagyaróváron. A Leitha-Lajta nemzetközi projekt munkálatai során, a várost keresztülszelő Malom-ági Lajta folyót teszik hajózhatóvá.

A folyómeder kotrását végzik a munkagépek Mosonmagyaróváron. A Malom-ági Lajta eddig is színesítette a városképet, de lényeges turisztikai célt nem szolgált. Most egy osztrák-magyar projektnek köszönhetően, hajózhatóvá teszik a folyót. A város lakói, örülnek a beruházásnak.

A nagy mederkotrók mellett kisebb munkagépek is dolgoznak, mert a híd alatt csak ők férnek át. Ez a markoló például épp a meder szélesítésén dolgozik. A munkák befejeztével, minden adott lesz ahhoz, hogy a város kedvelt, vízi turisztikai célpont legyen. – Mondta el Pető Péter, idegenforgalmi tanácsos.

A Főhercegi malomnál, 2 éve megcsúszott a partfal, amit most szintén rendbe tesznek. Emellett a folyó mellett, még egy sétányt is kialakítanak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 08. 07:51, csütörtök | Belföld

NAV: a lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát

2024. Augusztus 08. 07:50, csütörtök | Belföld

Brüsszeli hazugsággyárról beszélt Szijjártó Péter

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.