Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

– mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn, Szigetszentmiklóson.

Kövér László házelnök, az Árpád-házi Szent Piroska Görögkatolikus Óvoda ünnepélyes megszentelésén arról beszélt, hogy jólétünket az államháztartás bevételeinek zsugorodása és a kiadási szükségletek növekedése egyaránt fenyegeti, és mindaddig egyre inkább fenyegetni fogja, ameddig a szülőképes korban lévő nőkre jutó megszületett gyermekek száma nem emelkedik újra kettő fölé.

Hozzátette, hogy a 2002 és 2010 között uralkodó szocialista-liberális kormányok nemcsak a gazdaság tönkretételével, nemcsak a nemzeti vagyon kiárusításával, nemcsak az ország eladósításával, nemcsak a nemzeti összetartozás megtagadásával, nemcsak az állami intézményrendszer lezüllesztésével, s ezzel biztonságunk aláásásával követtek el soha el nem évülő nemzetellenes bűnöket, hanem a gyermek- és családellenes politikájukkal is.

Az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy az országot 2010 óta vezető kereszténydemokrata kormányzat a bruttó nemzeti össztermék öt százalékát meghaladó anyagi erőforrást fordít a családok támogatására a népesedési folyamatok újbóli emelkedő pályára állítása érdekében. Hozzátette, hogy ennek eredményeként a termékenységi ráta az 1,3 alatti szintről a szomszédunkban kitört háborúig 1,6 közelébe emelkedett.

Kövér László kijelentette: tudatosítanunk kell magunkban, hogy a hajlandóságot a gyermekvállalásra az anyagiak ugyan jelentős mértékben befolyásolják, de végső soron a szellemi állapotaink határozzák meg, az, hogy mit gondolunk az életről, az ember világban elfoglalt helyéről, az élet minőségét meghatározó tényezők fontossági sorrendjéről.

„A jövőnk tehát személyes életünkben éppúgy, mint nemzeti-közösségi szinten attól függ, hogy családjainkban és közösségi intézményeinkben milyen értékrendet, milyen mintákat adunk át az utánunk következő nemzedékeknek.”

A jövőnk attól függ, hogy az élet vagy a halál oldalára állunk-e, és az élet vagy a halál kultúráját hirdetjük-e – fűzte hozzá a házelnök.

A görögkatolikus óvodát Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte fel.

Címkék: kövér lászló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.

2024. Szeptember 02. 07:44, hétfő | Belföld

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz - közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki.