Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2015. December 31. 18:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MVTV

Szankció az engedély nélküli közterület átalakításért január 1-től

Szankció az engedély nélküli közterület átalakításért január 1-től

2016. január 1-től szankció az engedély nélküli közterület átalakításért.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 19/1994. (VII.1.) önkormányzati rendeletének 1/A. § (1) bekezdése meghatározza a közterület rendeltetését. A Rendelet 2. § (1) bekezdése értelmében közterületet rendeletetéstől eltérő célra csak az önkormányzattal kötött szerződés alapján lehet használni, és csak olyan tevékenységre, amelyekre e rendelet felhatalmazást ad.

Egyéb olyan tevékenységre, amely eltér az 1/A. §-ban foglalt közterületi funkcióktól, a közterületek nem használhatók. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata felhívja mindazok figyelmét, akik a közterületet engedély nélkül átalakították, beépítették, ott parkolót alakítottak ki, vagy egyéb módon, például a szikkasztó árok betemetésével a közterület eredeti állapotát az üzleti tevékenységük végzéséhez önkényesen megváltoztatták, hogy 2015. december 31-ig bírság és egyéb szankció nélkül – a Rendelet szerinti díjazás ellenében – a közterület használatot jelentsék be a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési- és Fenntartási Osztályán. Amennyiben ezen kötelezettségüknek nem tesznek eleget, úgy a Mosonmagyaróvári Önkormányzati Rendészet a határidő lejárta után az ilyen jellegű szabálytalan közterület használatokat dokumentálja és továbbítja a Városfejlesztési- és Fenntartási Osztály felé, ahol a szükséges intézkedéseket megteszik.

További információért forduljanak hivatali munkaidőben Tóth Szabolcs vezető főtanácsosnál a 96-577-823-as telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is