Hírek
2016. Január 10. 04:00, vasárnap |
Belföld
Forrás: mti
Kutatás készül az élelmiszer pazarlásról

Magyarországon részletes kutatás készül arról, hogy mennyi fogyasztható élelmiszer kerül a kukákba - írja a Magyar Nemzet szombati számában.
Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke a lapnak elmondta: egy korábbi európai kutatás szerint itthon körülbelül 1,8 millió tonna élelmiszert pazarolunk el egy évben.
Hozzátette: tavaly ősszel létrejött egy munkacsoport az Agrárgazdasági Kutatóintézetben azzal a céllal, hogy egyrészt felmérje az itthoni helyzetet, másrészt kidolgozza azokat a javaslatokat, amelyek alapján hatékonyan lehet csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.
Cseh Balázs hangsúlyozta: a pocsékolás egyik forrása, hogy a vásárlók sokszor nem tudják, mi a különbség a terméken feltüntetett minőségmegőrzési, illetve a fogyaszthatósági dátumot között. Míg az utóbbi azt az időpontot jelöli, amely után a termék fogyasztása akár egészségi kockázattal is járhat, az előbbi pedig csak arra vonatkozik, ami után a gyártó már nem vállalja az eredeti minőséget.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Március 15. 08:52, szombat | Belföld
Menczer Tamás: április közepétől postázzuk a szavazólapokat Ukrajna EU-tagságáról
Április közepétől postázzák az Ukrajna európai uniós tagságáról szóló véleménynyilvánító szavazás szavazólapjait - közölte a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója pénteken a Facebook-oldalán.
2025. Március 15. 08:48, szombat | Belföld
Március 15. - Kitüntetések - Kossuth-díj
Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.
2025. Március 15. 08:47, szombat | Belföld
Március 15. - Sulyok Tamás: a magyarságból rendkívüli emberek, a magyar kultúrából rendkívüli értékek születnek
A magyarságból rendkívüli emberek, a magyar kultúrából rendkívüli értékek születnek, de minden kornak, minden generációnak feladata is van
2025. Március 15. 08:46, szombat | Belföld
Átadták a HUN-REN új székházát
Lehetőséget és támogatást kell biztosítani tudósainknak, hogy Magyarországon tartsuk őket.