Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2015. Február 11. 08:32, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Kutyavásárt hirdet a rendőrség

Kutyavásárt hirdet a rendőrség

Kutyavásárt hirdet a rendőrség, az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) a police.hu-n közzétett felhívása szerint minimum 10-14 hónapos, elsősorban német és belga juhászkutyákat vennének szolgálati kutyának.

A vásárra magánszemélyek, társadalmi szervezetek, gazdasági társaságok jelentkezését várják, a felajánlott kutyáknak rendelkezniük kell mikrochippel, veszettségi elleni védőoltással, egészségi alkalmasságukat az ORFK Dunakeszi Oktatási Központ állatorvosa bírálja el.
Emellett egy bizottság vizsgálja azt, hogy az állatok rendelkeznek-e a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal. Vizsgálják például azt, hogyan reagál a kutya egy 7,62-es gépkarabélyból leadott lövésre.
A rendőrség különböző képzettségű kutyákat venne, a hirdetmény tartalmazza az egyes kategóriákhoz tartozó vizsgálatokat és gyakorlatokat bemutató videókat is.
A vásárra - amelyet szerdánként tartanak az ORFK Dunakeszi Oktatási Központjában - elsősorban német juhászkutyákat és belga juhászkutya (malinois) rövidszőrű változatát, másodsorban e két fajta fajtakeverékét, harmadsorban egyéb fajtákat várnak. A törzskönyv megléte nem elvárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 06:53, vasárnap | Belföld

Miskolc leendő polgármestere: újjáépítjük a Barlangfürdőt

Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt - mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján.

2024. Szeptember 08. 06:50, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: a gazdasági semlegesség hoz sikert

Gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd – jelentette ki a miniszterelnök szombaton a Somogy vármegyei Kötcsén újságíróknak nyilatkozva.

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -