Városlista
2022. január 27, csütörtök - Angelika

Hírek

2021. December 16. 16:01, csütörtök | Helyi

Lakást biztosítanak az emberkereskedelem áldozatainak

Lakást biztosítanak az emberkereskedelem áldozatainak

Felújított, modern külső férőhelyet adott át a Családok Átmeneti Otthona a Szent István Király úton. A korszerű lakásban az emberkereskedelem áldozatainak biztosítanak otthont.

Újabb külső férőhellyel bővült aa Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet által fenntartott Családok Átmeneti Otthona. Az ünnepélyes átadó első állomásaként a Fehér Ló Közösségi Házban egy projektbemutatót tartottak, melyben elhangzott: az épületet korábban Mosonmagyaróvár önkormányzata ajánlotta fel a szervezetnek.

Kopf Katalin, aPápai Sarokkő Baptista Gyülekezet szakmai vezetője fotókkal demonstrálta a lakásban végzett felújítási munkálatok, majd dr. Árvay István polgármester mondott köszönetet a Családok Átmeneti Otthona áldozatos munkájáért, valamint azért, hogy hasznos funkcióval látták el a már-már az enyészetnek induló épületet.

A rövid bemutató után minden érdeklődő megnézhette a most felújított, modern Szent István Király úti lakást, melyben az emberkereskedelem áldozatait szállásolják majd el. A lakásban egy tágas konyha-étkező, két szoba, valamint egy fürdőszoba található.

Azok a hátrányos helyzetű családok vehetik majd igénybe, akik korábban a Családok Átmeneti Otthonában éltek és sikeresen pályáztak rá. December 21-én érkezik az első lakó - egy öt gyermekes édesanya - , aki már meghitten, méltó körülmények között töltheti a karácsonyt gyermekeivel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 14:08, csütörtök | Helyi

Rongálás a felújított várfalon - 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Nemrégiben fejeződött be a várkapu és várfal teljes felújítása, azonban máris rongálás történt az épületen. Az Óvári Gazdász Szövetségen keresztül, 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

2022. Január 27. 12:08, csütörtök | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett - Hárman sérültek meg a balesetben

Hárman sérültek meg abban a balesetben, ami szerda este történt a Bauer Rudolf és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében.

2022. Január 26. 08:21, szerda | Helyi

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Kiterjesztett valóság technikájával várja az érdeklődőket a Futura négy darab új terminálja, amiken a jövőben a geológia témakörével ismerkedhetnek meg közelebbről kicsik és nagyok.

2022. Január 24. 14:24, hétfő | Helyi

Győry Domonkos új könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Az év első könyvbemutatójára várják az érdeklődőket február 1-jén, kedden 17 órától a Huszár Gál Városi Könyvtárban. Ezúttal Győry Domonkos új kötetét mutatják be.