Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Október 30. 08:52, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Lámpákkal összehangolt közlekedést segítő technológiát tesztel a Ford

Lámpákkal összehangolt közlekedést segítő technológiát tesztel a Ford

Új technológiát próbál ki autóiban a Ford, az út mellé telepített eszközökből származó információk alapján a beépített technológia olyan sebességet javasol,

amivel az autósok a legnagyobb eséllyel használhatják ki a jelzőlámpák zöldhullámát - közölte az amerikai autóipari vállalat.

Az Egyesült Királyságban a részben államilag támogatott, 20 millió font költségvetésű projektben egymással és az infrastruktúrával kommunikáló járműtechnológiákat fejleszt és tesztel a cég annak érdekében, hogy a közlekedés kevesebb stresszel, időveszteséggel és üzemanyag-fogyasztással járjon.

A közleményben a vállalat ismertette: a napi rendszerességgel autózó britek évente átlagosan két teljes napnak megfelelő időt töltenek a piros lámpánál várakozva.

Az autókban egy másik technológiát is tesztelnek: az elektronikus vészfék figyelmeztető jelet küld, ha a kocsi előtt 500 méteren belül haladó járművek egyike váratlanul erősen fékez, még akkor is, ha az adott autó nincs a vezető látómezejében.

Jövőre újabb technológiák próbája várható, amelyek arra figyelmeztetnek, ha egy másik jármű elzárja az autós útjába eső kereszteződést, vagy egy mentő-, rendőr- vagy tűzoltóautó közeledik, illetve, ha egy lámpa vagy tábla nélküli kereszteződéshez más járművek közelednek - olvasható a tájékoztatásban.

Címkék: autó, Ford, közlekedés, lámpa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.