Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. Április 21. 15:36, szerda | Helyi

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Több csomópont is megújul a jövőben, aminek célja, hogy megkönnyítsék a város közlekedését. A Cserháti utca és Malomszer kereszteződésében, mintegy 80 millió forintból jelzőlámpás csomópontot építenek még az idei évben.

Az érintett kereszteződésben évek óta problémát okoz a magas forgalom, ezért is fontos, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma. Az önkormányzat most 80 millió forint saját forrásból épít az idei évben a Cserháti Sándor utca és Malomszer kereszteződésében.

A fejlesztés keretében a Deák tértől a Kálnoki útig több csomópont is megújul majd, ezek egyelőre tervezés alatt állnak. 2021-ban a lámpás csomópont mellett, a Magyar Közút Zrt.-vel konzorciumban felújítját a Lajta-hídig az utat is.

Mivel a város ezen részének közlekedését leginkább az északról bejövő forgalom nehezíti meg, ezért a lámpás csomópont építése mellett, a Kiserdő utcai Lajta-híddal szemben, egy út építését is tervezi az önkormányza. Ez közvetlenül összeköttetés jelent a Halászi úttal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.