Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 21. 15:36, szerda | Helyi

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Több csomópont is megújul a jövőben, aminek célja, hogy megkönnyítsék a város közlekedését. A Cserháti utca és Malomszer kereszteződésében, mintegy 80 millió forintból jelzőlámpás csomópontot építenek még az idei évben.

Az érintett kereszteződésben évek óta problémát okoz a magas forgalom, ezért is fontos, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma. Az önkormányzat most 80 millió forint saját forrásból épít az idei évben a Cserháti Sándor utca és Malomszer kereszteződésében.

A fejlesztés keretében a Deák tértől a Kálnoki útig több csomópont is megújul majd, ezek egyelőre tervezés alatt állnak. 2021-ban a lámpás csomópont mellett, a Magyar Közút Zrt.-vel konzorciumban felújítját a Lajta-hídig az utat is.

Mivel a város ezen részének közlekedését leginkább az északról bejövő forgalom nehezíti meg, ezért a lámpás csomópont építése mellett, a Kiserdő utcai Lajta-híddal szemben, egy út építését is tervezi az önkormányza. Ez közvetlenül összeköttetés jelent a Halászi úttal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.