Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Február 04. 16:05, péntek | PR
Forrás: (x)

Lassan újra kinyit Európa és felpezsdül a nemzetközi költöztetés

Lassan újra kinyit Európa és felpezsdül a nemzetközi költöztetés

Nemsokára sokaknak újra terítékre kerül a nemzetközi költöztetés kérdése, mert több európai országban enyhülnek a korlátozások és megnyílnak újra a munkalehetőségek.

Összeszedtük, mit érdemes átgondolni, mielőtt megrendeljük a szolgáltatást.

Európa még nem talált teljesen magára, de február elején már sok országban enyhültek a pandémia miatti korlátozások. Ezzel egyidőben várhatóan újra sok munkahely fog megnyílni a külföldiek előtt, ami sokunkat csábít majd a költözésre. A nemzetközi költöztetés megrendelése előtt azonban érdemes néhány dologra alaposan felkészülni, ezeket szedtük most össze.

Nemzetközi költöztetésnél az időzítés a legfontosabb

Bármilyen költözésről legyen is szó, alapvetően fontos, hogy jól határozzuk meg az időpontját, mert jóval gördülékenyebben és sok esetben olcsóbban is zajlik le a folyamat. A nemzetközi költöztetés esetében hatványozottan igaz ez a megállapítás, mert sokkal több dolog tud félrecsúszni, mint a belföldi költöztetés esetében.

Éppen ezért már akkor kezdjük el keresni a potenciális szolgáltatót, aki majd elvégzi a nemzetközi költöztetéshez kapcsolódó feladatokat, mikor külföldi állásokra pályázunk. Ha megvan az ajánlat, onnantól sok esetben alaposan felgyorsulnak a dolgok. Jó ilyenkor már egy alaposan leellenőrzött és nyugodt körülmények között kiválasztott szolgáltatót felkeresni.

A nemzetközi költöztetés megrendelésének menete

Ezt az előkészítő munkát hasonlóan kell elvégezni a belföldi költöztetéshez. Mindenek előtt kérjünk ajánlásokat ismerősök körében, akik már saját tapasztalattal rendelkeznek nemzetközi költöztetést végző cégekkel kapcsolatban. Ne elégedjünk meg a cégek honlapján található hangzatos referenciákkal, tegyük bele az energiát és tájékozódjuk akár a közösségi média oldalakon is.

Ha alapos ellenőrzés után van egy legalább három céget tartalmazó listánk, akkor mérjük fel a külföldre költöztetendő ingóságainkat és ennek alapján kérjünk árajánlatot. A végleges időpont függvényében ez az összeg változhat, de már egy jó indikátora lehet, hogy nagyjából mibe fog kerülni a nemzetközi költöztetés.

Mikor élesbe fordul a költözés

Mikor végre megérkezik a várva várt munkaajánlat és ki lehet tűzni a költözés időpontját, véglegesítsük a rendelést a számunkra megfelelő nemzetközi költöztetést végző szolgáltatóval. A nagy cégek nem csak az ingóságaink szállítását fogják elvégezni, hanem a szükséges papírokat is beszerzik és elintézik, hogy nekünk már csak az ajtót kelljen kinyitni az új országban a régi kedvenc kanapénk beszállításához.

Címkék: költöztetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről