Városlista
2024. augusztus 27, kedd - Gáspár

Hírek

2024. Augusztus 27. 14:22, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Lázár János: működik a Keleti pályaudvar

Lázár János: működik a Keleti pályaudvar

Működik a Keleti pályaudvar, a MÁV-os kollégák legfrissebb tájékoztatása szerint helyreállt a vasúti közlekedés - közölte az építési és közlekedési miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Lázár János bejegyzésében kiemelte, köszönettel és elismeréssel tartozunk mindenekelőtt annak a több mint száz vasutas kollégának, akik feszített tempóban dolgoztak a helyzet megoldásán és a zavarok elhárításán, valamint megköszönte az utasok türelmét, megértését és közreműködését is.

Megköszönte továbbá azoknak a médiatermékeknek a munkáját is, amelyek gyors és korrekt tájékoztatást adtak, ellentétben azokkal az orgánumokkal, amelyek néhány politikussal együtt "a pánikkeltést és uszítást választották". Ez biztos nem segített sem az utasokon, sem a kialakult helyzeten, sem pedig a MÁV munkatársain - állapította meg.

A miniszter Vitézy Dávidra utalva úgy fogalmazott, hogy "Magyarország legaktívabban facebookozó szakértője, aki egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen, közlekedési szakértőként folyamatosan elárulja volt kollégáit, a vasutasokat, azokat, akik valóban mozgásban tarják az országot".

Azok a fejlesztések, amelyekre hivatkozik és amelyeket a szankciós infláció miatt át kellett ütemezni, eddig a hétvégéig semmiképpen sem valósultak volna meg - hangsúlyozta Lázár János, megjegyezve, hogy még akkor sem, ha Vitézy Dávid "főpolgármesterség előtti másik álma, a közlekedési minisztersége megvalósul".

"A MÁV pályái és szerelvényei nem Vitézy hiánya vagy az én miniszterségem miatt olyanok, amilyenek, hanem az elmúlt 30 év mulasztásai miatt" - írta a miniszter.

Lázár János azt hangoztatta, hogy az elmúlt 15 évben történt a legtöbb fejlesztés.

"Sok, de nem elég. Több kell, sokkal több. Ezért hirdettem meg az 5 pontos közlekedési akciótervet. Nagy szavak és látványtervek helyett előbb sok kis tett kell. A hergelés és hőbörgés ezen nem segít! Sőt! Csak árt" - zárta sorait a miniszter.

Címkék: Keleti pályaudvar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Belföld

Hőség - Ismét másodfokú hőségriasztás van érvényben

Ismét másodfokú hőségriasztás van érvényben, a munkahelyeken is fokozott figyelmet kell fordítani a megelőző intézkedésekre - közölte a Munkavédelem Foglalkoztatás-felügyelet hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Belföld

MÁV: nemsokára helyreállhat a forgalom a Keleti pályaudvaron

Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a budapesti Keleti pályaudvaron, amely előtt vasárnap este kisiklott a Claudiopolis nevű, Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb fontos mérföldkőhöz ért el a paksi építkezés

Az 5-ös blokk nukleáris szigete alatti talajszilárdítási munkálatok eredményesen befejeződtek, így újabb fontos mérföldkőhöz ért el a paksi építkezés

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Belföld

Együttműködési megállapodást kötött a népegészségügyi központ és a Gondosóra program

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a Gondosóra program az egészségügyi, közegészségügyi információk hiteles, naprakész és közvetlen megosztásáért.