Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Április 26. 11:52, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Leállította az orosz olaj szállítását a Barátság vezetéken Ukrajna

Leállította az orosz olaj szállítását a Barátság vezetéken Ukrajna

Ukrajna leállította az orosz olaj szállítását a Barátság kőolajvezetéken az ukrán Unian hírportál beszámolója szerint.

A beszámoló szerint a vezeték üzemeltetője, a JSC Ukrtransnafta április 25-én, csütörtökön helyi idő szerint este 21.43 órakor leállította az orosz olaj szállítását a Barátság kőolajvezeték fehéroroszországi Mazir és az ukrajnai Brod közötti szakaszát. (A vezeték Mazirnál válik ketté északi és déli ágra.)

"Az érvényes szerződések értelmében az Ukrtransnafta vállalatnak jogában áll leállítani a szállításokat amennyiben a nyersanyag minősége nem felel meg az előírt paramétereknek. Minden ilyen esetben keletkező veszteség az előírásokat megsértő felet terheli" - idézi a hírportál a vezetéküzemeltető társaság sajtószolgálatának Facebook üzenetét.

Az Ukrtransnafta idézett közleménye szerint a szlovákiai Budkovce fogadóállomás megtagadta a nem megfelelő minőségű nyersanyag fogadását, a magyarországi Fényeslitke pedig nem rendelkezett szabad fogadókapacitással.

Címkék: gáz, orosz, Ukrajna, vezeték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra