Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Január 14. 08:40, hétfő | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Lejárt a türelmi idő, ellenőrzik a kutyákat

Lejárt a türelmi idő, ellenőrzik a kutyákat

December 31-én lejárt a türelmi idő, azóta folyamatosan ellenőrzik a négy hónapnál idősebb kutyákat, van-e bennük kutyacsip.

Van, ahol csak az állatorvos, másutt viszont a helyi közterület-felügyelet emberei valóságos razziákat tartanak.

A január elsejétől módosított kormányrendelet szerint minden ebet mikrocsippel kell ellátni, aminek az ellenőrzése a jegyző hatáskörébe tartozik. Ha a mulasztás kiderül, 45 ezer forint is lehet a szabálysértési bírság.

A főváros XII. kerületében például kézi műszereikkel folyamatosan ellenőrzik a közterület-felügyelet munkatársai a kutyákat, máshol azonban még a szükséges műszerek is hiányoznak.

A XIII. kerületben jelenleg csak tervezési fázisban van az ellenőrzés, ám az önkormányzat egy kampányon is gondolkodik, amelyben kötelezettségükre figyelmeztetnék a kutyatulajdonosokat.

"Sem jogszabályi felhatalmazással, sem eszközzel nem rendelkezünk a csipek ellenőrzésére" - reagált a Népszava megkeresésére a Fővárosi Közterület-felügyelet. Közölték: a csipek kontrollját csak befogott, megfigyelésre beszállított állatok esetében végzik az Állat-egészségügyi Szolgálatnál - olvasható a Népszavában.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.