Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2016. Február 27. 08:09, szombat | Helyi
Forrás: saját

Lemondott a Panta Invest vezetősége

Lemondott a Panta Invest vezetősége

Nem folytatja tovább ügyvezetői munkáját Leitner László és Klauser Róbert, a Szigetközi Friss Víz nevén ismertté vált cégnél.

Decemberben adtunk hírt utoljára a cégben történt változásokról, amikor is az akkori, önkormányzati tulajdonban lévő Panta Aqua Zrt. magánkézbe került. Mi történt most, alig három hónappal az újrakezdést követően?

Szerkesztőségünknek Leitner László nyilatkozott.

Először is köszönjük a lehetőséget, hogy az információkat első kézből tudathatjuk az Olvasók és mindenki felé, aki úgy érzi, hogy a Szigetközi Friss Víz valamilyen szinten számára is pozitív érték és büszke arra, hogy a Szigetköz kincsét fogyaszthatja.

Másodszor pedig fontosnak tartjuk, hogy tudassuk, hogy az elkövetkezendőkben olyan változások lépnek életbe a cég életében, amely sem a meggyőződésünknek, sem a hitvallásunknak, sem a piaci gondolkodásunknak nem felel meg. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy beadjuk a felmondásunkat.

Mondhatnánk, hogy a mai világban talán fontosabb lehet egy cégvezetői pozíció megtartása, mint egy egyéni hitvalláshoz való teljes mértékű ragaszkodás. Igazán nagy kíváncsisággal tölt el, vajon milyen piaci irány az, amivel nem tudtok azonosulni?

Kettőnk nevében is bátran nyilatkozhatom azt, hogy mi a kezdetektől fogva azon dolgoztunk, hogy Szigetköz értékét, a Szigetközi Friss Vizet bárhol a világban ismerjék és elismerjék. Fontos volt számunkra a minőség kiemelése, a gasztronómiai irányvonal erősítése és aztán mindennek következményeként a külföldi brand, a Panta Aqua terjesztési hálózatának kidolgozása. Határozott tervünk, piacépítési struktúránk volt mindezen célok minél előbbi megvalósulásához, konkrét elképzelésekkel és számadatokkal.

Ám nem kellett sok idő a magánkézbe kerülés után, hogy rájöjjünk, hiába vagyunk ügyvezetők, a terveink véghezvitelében nem mi döntünk.

Az pedig, hogy szinte a gyermekünkként szeretett termék egy teljesen más „iskolába” kerüljön, egy teljesen más úton haladjon tovább, mint amit mi szántuk neki, s hogy ennek a jövőjét érintő következményeit is szó nélkül kövessük nyomon, nos úgy gondoltuk, hogy cégvezetőként ezért nem tudjuk vállalni a felelősséget.

Sok éve dolgozunk a Friss Víz jó hírnevéért. Sok munkát, időt és pénzt is beleadtunk a sikereibe. Az új cégvezetés üzletpolitikája azonban olyan lépéseket tervez már az idei évre, amely a mi koncepciónkba nem illik bele. Ezek megvalósításához pedig nem is ilyen típusú emberek szükségesek, mint mi vagyunk.

Ezért hoztuk meg aztán azt a döntést, hogy jobb békességben kezelni ezeket a lépéseket, mint hosszú viták után akár már kellemetlenül. Azt pedig végképp nem szeretnénk, ha ennek bármilyen rossz piaci hatása lenne.

A mi érdekünk ugyanis még mindig azt, hogy a Panta Aqua sikeres legyen. Ha ehhez ez más cégvezetés kell, akkor ennek árán.

Akkor a cégvezetői pozícióról való lemondás is a Szigetközi Friss Víz sikeréért történt?

Elsősorban igen! Teljes meggyőződésem, hogy annak semmi értelme, hogy olyan dolgokat képviseljünk, ami nem a mi gondolatunk, nem a mi irányunk, mert ott előbb-utóbb bizonytalanság lesz a piacon is. Ennek a következményei pedig ugyancsak felvállalhatatlanok.
Az új irányhoz pedig más típusú emberek kellenek.

Többször is említetted a más típusú vezetést. Mégis, milyen irányok várhatóak a jövőben?

Mi alapvetően gasztronómiai irányban mentünk és ezt az irányt erőltettük, ebben látjuk az igazi felemelkedést. Az új tulajdonosnak azonban más elképzelései vannak. Más piaci szegmenst kíván megcélozni. Olyanokat, amelyekre mi a kezdetekről nemet mondtunk.

A Szigetközi Friss Víz piaci előmenetelében részt vettetek, mint az Aqua Szolgáltató Kft. vezetősége, majd szétválva a közműszolgáltatótól, mint saját brand is a cég élére álltatok. Mosonmagyaróváriként, úgy gondolom joggal és hittel tudtátok képviselni a termék minden pozitív tulajdonságát. A lemondásotokkal együtt azonban ez is elveszik. Hogyan tudja egy budapesti cég bárhol a világban ugyanígy képviselni ezt a márkát?

Ezt nem tudom megmondani. De azért ne lássuk ilyen borúsan a helyzetet, hiszen a kutat nem lehet elvinni, a dolgozók, munkatársak ugyanúgy ide valósiak, a név pedig szerződésben rögzített.

Tavaly év végén nagyon sok pozitív és negatív kritikát is kaptunk. Úgy érezzük, hogy akkor e miatt is sérültek azok az információk, amit közölni szerettünk volna: Mi a közösség érdekében akartunk valamit csinálni és a közösség érdekében mindent meg is tettünk, amit lehetett. Minden lépésből megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni, amit tudtunk és ami szakmailag elvárt. De a végleges döntésekben nem mi döntöttünk egyszer sem.

Megállapodásunk szerint szakértőként tovább segítjük a Szigetközi Friss Víz útját, de piaci lépésiért már nem vállalunk felelősséget. Ez lett a mi végső és saját döntésünk.

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.