Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Június 08. 12:14, hétfő | Helyi

Lesz Voluta és Szent István Napok is, június 20-án nyithat a könyvtár és a Futura

Lesz Voluta és Szent István Napok is, június 20-án nyithat a könyvtár és a Futura

Sajtótájékoztató a nyári rendezvényekkel kapcsolatban.

Hétfőn Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere és Csiszár Péter, a Flesch Károly Kulturális Központ ügyvezető igazgatója sajtótájékoztató keretében számolt be a nyári végi programokról. A város legnagyobb rendezvényét, a Szent István Napokat augusztus 20-án és 21-én rendezik. A járványhelyzet miatti korlátozások után ez lesz az első nagyrendezvény, amit megtartanak Mosonmagyaróváron. Idén is lesz Mesterségek utcája, szentmise, megemlékezés és átadják a Pro Urbe Mosonmagyaróvár-díjat is. Elkészítik a Szigetköz legnagyobb halászlevét, a fesztiválon pedig Majka és Curtis (augusztus 20.), valamint Rúzsa Magdi (augusztus 21.) fog fellépni.

„Az elmaradt Volutát is bepótoljuk – tette hozzá Csiszár Péter – igaz ezúttal nem fesztivál, hanem sárkányhajó verseny lesz. Sportrendezvényként, augusztus 22-én és 23-án tartjuk meg a Volutát, amire már várjuk a csapatok jelentkezését a Flesch Központban. A tervek szerint június 20-án a Huszár Gál Városi Könyvtár és a Futura is megnyithatja a kapuit. Emellett az elhalasztott makettkiállításról sem mondtunk le, az ősszel mindenképpen szeretnénk egy ilyen jellegű rendezvényt szervezni, akár egy konferencia keretében is.”

„Szerencsére Mosonmagyaróvárt a megbetegedések szempontjából nem érintette a koronavírus járvány, ezért a város és az emberek is szeretnének gyorsan visszatérni a rendes kerékvágásba – ezt már Dr. Árvay István mondta. A turizmus és a gazdaság megsínylette az elmúlt időszakot, ezért mi is igyekszünk ezeket az ágazatokat segíteni. A városi intézményekből senkit sem bocsájtottunk el, minden munkahelyet sikerült megtartanunk. Zajlik az új költségvetés kialakítása, hiszen az előre kalkulált bevételek nem úgy érkeznek a város kasszájában, ahogyan azt vártuk. Fontos számunkra, hogy felelősen gazdálkodjunk, hiszen az elmúlt időszak számunkra is sok váratlan dolgot hozott.”

Fontos dátumok:

Június 20. – újra kinyit a Huszár Gál Városi Könyvtár és a Futura (ha a járványhelyzet engedi)

Augusztus 20-21. Szent István Napok

Augusztus 22-23. Voluta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.