Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Augusztus 30. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Logisztikai központ létrehozásába kezd Mosonmagyaróváron a Continental

Logisztikai központ létrehozásába kezd Mosonmagyaróváron a Continental

A gumiabroncs gyártó Continental logisztikai központot hoz létre Győr-Moson-Sopron megyében: Mosonmagyaróváron, a Mowinparkban a létesítmény alapkövét helyezték el. Az ingatlanfejlesztő Natibar Kft. 38 ezer négyzetméteres telket vásárol

A Continental Hungaria Kft. a tervek szerint jövő év januárjában nyitja meg az Ausztriát és Magyarországot ellátó regionális abroncsraktárat. Eddig egy régi ausztriai raktárból szolgálta ki a régió vevőit a Continental, a leendő új logisztikai központ viszont képes lesz a speciális fogyasztói igényekhez szabott szolgáltatásokat nyújtani a magyar és az osztrák megrendelőknek - mondta köszöntőjében Matthias Stemwedel, a Continental Reifen Deutschland GmbH régiós értékesítési vezetője.

Helmut Adocker, a Semperit GmbH logisztikai vezetője kiemelte: a mosonmagyaróvári Mowinpark jó infrastrukturális adottságai révén biztosítani tudják, hogy a megrendelt termékek 24 órán belül eljussanak az üzleti partnerekhez. A 250 ezer gumiabroncs tárolókapacitású automatizált elosztóközpontban évente 2,3 millió abroncsot mozgatnak meg 125 ezer szállítási megbízás keretében - mondta a logisztikai vezető.

A Continental Hungaria Kft. húszéves fennállása óta ez a legnagyobb beruházás Magyarországon - hangoztatta köszöntőjében a társaság ügyvezető igazgatója. Rábai Dániel közölte: a multinacionális Continental cég tavaly közel húszmilliárd eurós forgalmat bonyolított, s 46 országban 138 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az új létesítmény 70 embernek ad majd munkát - közölte az eseményen Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere. A logisztikai központ működése hozzájárul a városi adóbevételek növeléséhez - tette hozzá a településvezető.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.