Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Augusztus 03. 10:52, péntek | Sport
Forrás: MTI

London 2012 - Pars bemutatkozik, Bor és Sidi éremért küzd - ELŐZETES

London 2012 - Pars bemutatkozik, Bor és Sidi éremért küzd - ELŐZETES

Az Európa-bajnok Pars Krisztián már az atlétikai versenyek első napján, pénteken dobókörbe lép a kalapácsvetők selejtezőjében a londoni olimpián, melyen Bor Barna cselgáncsozó és Sidi Péter sportlövő is éremért versenyez.

Az atlétika nyitónapján további három magyar lesz érdekelt: Kürthy Lajos a súlylökés selejtezőjében, Minczér Albert a 3000 m akadály előfutamában indul, Farkas Györgyire pedig a hétpróbázók első napi négy száma vár.
Pars, a kalapácsvetés egyik legnagyobb favoritja a selejtező B csoportjában, közép-európai idő szerint 13:45 órakor kezdi meg londoni szereplését. A cél számára egyértelműen az, hogy magabiztosan jusson be a szám vasárnap esti fináléjába.
Pénteken érnek véget a cselgáncsversenyek Londonban. A magyar csapat kiválóan szerepelt eddig, s a jó zárás +100 kg-ban szereplő Bor Barna feladata lesz. A háromszoros Eb-ezüstérmes dzsúdós a 32 között kezd, méghozzá a holland Luuk Verbij ellen.
Második versenye következik majd Sidi Péternek, aki a 13. hellyel zárt légpuska után ezúttal a kisöbű szabadpuska fekvő számában szerepel. A komáromiak világ-és Európa-bajnok sportolója 10 órakor kezdi meg a 60 lövéses alapversenyt.
Az úszóknál 800 m gyorson Kapás Boglárka döntőzik, az előfutamokban pedig a két vegyesváltó, valamint Dara Eszter (50 m gyors), Kis Gergő és Gyurta Dániel(1500 m gyors) lesz érdekelt.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.