Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 09. 09:29, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Lopások és kifosztások miatt kell felelnie

Lopások és kifosztások miatt kell felelnie

Hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a mosonmagyaróvári nyomozók azt a 46 éves szlovák férfit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el az osztrák hatóságok.

Egy halászi és rajkai kempingből, valamint Dunakilitin két faházból is pénzt, mobiltelefont, valamint különböző értékeket loptak el ismeretlenek, még 2019-ben, amikor is nyomozást rendelt el a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

A nyomozás során kiderül, hogy mind a hét bűncselekmény ugyanazon elkövetői kör számlájára írható. Elemző, értékelő munka eredményeként sikerült beazonosítaniuk a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, akik mindhárman szlovák állampolgárok voltak. Ellenük a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, aminek eredményeként idén márciusban kettejüket a szlovák hatóságok, míg harmadik társukat – egy 46 éves férfit – áprilisban fogtak el az osztrák rendőrök, akik 2021. április 8-án Hegyeshalomban átadták őt a mosonmagyaróvári nyomozóknak.

Az Ausztriában elfogott szlovák férfit három rendbeli csoportosan, társtettesként elkövetett kifosztás, valamint négy rendbeli szintén csoportosan és társtettesként elkövetett lopások miatt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrkapitányság előterjesztést tett a férfi letartóztatásának indítványozására. A 46 éves gyanúsított két Szlovákiában tartózkodó társának gyanúsítotti kihallgatására a későbbiekben kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.