Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Május 04. 08:23, kedd | Helyi

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Telephelyeken hagyott autókkal okozott balesetet, panziók szobájából lopott, de egy általános iskolába is betört az a 23 éves férfi, akinek 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

10 hónap alatt 23 vagyon elleni bűncselekményt követett el a 23 éves vádlott, melyekkel összesen több mint 2,5 millió Ft kárt, valamint 600 000,- Ft rongálási kárt okozott.

A vádlott telephelyeken hagyott járműveket használt, amikben benn maradt az indítókulcs. Ezzel több esetben balesetett is szenvedett, és az autókat hátrahagyva elhagyta a helyszínt.

Előfordult olyan is hogy a vádlott, a panzió nyitva hagyott szobájába surrant be és lopta el a vendégek pénztárcáját. Egy alkalommal a vádlott egy gyümölcsösstandról lopta el az eladó övtáskáját benne 1 millió Ft-tal.

A vádlott egy mosonmagyaróvári általános iskolába is betört, ahonnan laptopot és csokoládét vitt magával. Az elkövető pénzváltóba, étterembe, varrodába tört be és onnan telefonokat, elektronikai cikkeket, készpénzt lopott el.

Egy alkalommal a vádlott egy telephelyen több járművet átkutatott és értéktárgyakat vett magához, majd az egyik autóval – amelyben bent volt az indítókulcs – el is ment a telephelyről, de távozása közben több autónak is nekiment megrongálva azokat. Végül az elvitt járművel egy szomszédos megyében balesetet szenvedett.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség minősített lopások, rongálás, jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelet vádat, vele szemben – a halmazati szabályokra figyelemmel - 7,5 év börtönbüntetés is kiszabható.

A terhelt a legtöbb cselekményét egyedül követte el, de volt olyan is hogy társakat talált az elkövetéshez, akik ellen az ügyészség szintén vádat emelt.

Az eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 17:46, szerda | Helyi

Személyesen is látogathatók az idősek otthonában élők

Az enyhülő korlátozások között, az Idősek Bentlakákos Intézményeire is új szabályokat vezettek májusban. Ennek értelmében ismét látogathatók az ott élő idős rokonok.

2021. Május 12. 08:09, szerda | Helyi

Két templom, egy örökség

Két templom és három kisebb szakrális emlékmű újul meg egy határon átnyúló program keretében, Mosonmagyaróváron és Pozsonyban. A projekt célja az egyházi kulturális örökség kiemelése.

2021. Május 11. 16:24, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat a Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjra

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR\" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat. A javaslatokat június 7-ig várják.

2021. Május 11. 13:19, kedd | Helyi

Segítség a tervezethez

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet május 20-án automatikusan bevallássá válik.