Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Március 25. 16:40, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Lopott traktorok Mosonmagyaróváron

Lopott traktorok Mosonmagyaróváron

Két lopott John Deere traktort találtak a rendőrök egy mosonmagyaróvári raktárban a hétvégén. A lefoglalt erőgépek hétfőn valószínűleg vissza is jutnak burgenlandi tulajdonosukhoz.

A Győr- Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde elmondta: a nagy értékű gépeket Burgenlandban lopták el ismeretlen tettesek. A mosonújfalui tulajdonos már azonosította a traktorokat, amelyek egyelőre üzemképtelenek, mert az indításhoz szükséges elektronikát kiszerelték belőlük az elkövetők. A rendőrség vizsgálja, hogy milyen körülmények között kerültek a traktorok a mosonmagyaróvári raktárba.

Az ORFK honlapja múlt héten tette közzé, hogy kilenc lopott John Deere traktort találtak a fővárosban és Lajosmizsén a Készenléti Rendőrség nyomozói, valamennyit Nyugat-Európából lopták. A közlés szerint négy, összesen 70 millió forintot érő gépet egy lezárt budapesti csarnokban, öt traktort pedig Lajosmizsén, három helyszínen találtak meg. Utóbbiak értéke mintegy 140 millió forint. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a munkagépeket ismeretlen tettesek Nyugat-Európából tulajdonították el, azok egy részének egyedi azonosítóit (alváz-, és motorszámát) professzionális módon megváltoztatták. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás - közölte az ORFK. Pénteki számában írt arról a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilap, hogy határ menti "traktormaffiától" tartanak a magyar-osztrák határ közelében élő és dolgozó burgenlandi gazdálkodók. Tavaly nyár óta ugyanis tizenöt nagy értékű gépet loptak el tőlük ismeretlenek. A cikk szerint az összesen egymillió eurót érő John Deere-traktorokat a zöldhatáron feltűnés nélkül át lehetett hozni Magyarországra. Ennek valószínűségét mutatja, hogy a lopások a határ közeli falvakban történtek. A burgenlandi rendőrség felhívta a tulajdonosok figyelmét egyebek mellett arra is, hogy több traktortípusnak azonos az indítókulcsa, ami megkönnyíti az elvitelüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.