Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2017. Május 08. 07:34, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Ma kezdődik a Közösségek Hete rendezvénysorozat

Ma kezdődik a Közösségek Hete rendezvénysorozat

Országszerte csaknem kilencszáz rendezvény tartanak a ma kezdődő Közösségek Hete elnevezésű programsorozaton.

A Közösségek Hete rendezvénysorozat a Cselekvő közösségek, aktív közösségi szerepvállalás elnevezésű, 3 milliárd forint értékű uniós pályázati projekt keretében valósul meg az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésében május 8. és 14. között.

Több mint 500 közösség, civil szervezet és intézmény regisztrált a rendezvényre, közülük a legtöbben Békés, Borsod, Pest, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből, a legtöbb rendezvényt Miskolcon, Budapesten és Szekszárdon tartják.

A programok között szerepel a Gyertek hozzánk vendégségbe elnevezésű esemény, amelyen klubok, társulások, szervezetek mutatkoznak be egymásnak és a lakosságnak. A hely, ahol itthon vagyunk elnevezéssel helytörténeti sétákat is rendeznek, emellett Orosházán például monogramos téglakészítést tartanak, amelynek a keretében az elkészítendő 4000 darab téglából felépítenek majd egy mini középkori templomot.

A programokról a cselekvokozossegek.hu oldalon olvashatók részletek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba